Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.829
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.829
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Musk, Tesla’da tenkisat oranını teyit etti

Ünlü milyarder Elon Musk ABD ekonomisinde yaşanan enflasyon ve artan faizlerin olası etkilerini değerlendirerek, “Bir noktada resesyon yaşanması kaçınılmaz, yakın vadede yaşanması ise yaşanmama ihtimalinden daha yüksek. Dolayısıyla buna kesin demek doğru olmaz ama olma ihtimalinin daha ağır bastığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Musk, mevcut ekonomik durumun araba üreticisi üzerinde etkilerine de değinerek, “Tesla önümüzdeki üç ay içinde maaşlı iş gücünü yüzde 10 civarında azaltacak. Maaşlı çalışan tarafında çok hızlı büyüdük, bazı alanlarda gerektiğinde hızlı bir büyüme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“Twitter için bot sayısı sorununun çözüme kavuşmasını bekliyoruz”

Elon Musk Twitter anlaşmasıyla ilgili hala çözülmemiş birkaç konu olduğunu söyleyerek sosyal medya platformunda ne kadar bot olduğunun belirlenmesiyle ilgili sorunun çözüme kavuşmasını beklediğini açıkladı.

“Musk, Doha’daki Katar Ekonomik Forumu’nda Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait ile yaptığı röportajda, “Ödenmesi gereken borç kısmı toplanabilecek mi ve sonrasında hissedarlar olumlu yönde oy verecek mi sorusu var” ifadelerini kullandı.

Ünlü milyarder, daha önce Twitter kullanıcılarının kaçının özgün olduğunu araştırırken satın alma sürecini askıya almak istediğini söylemiş ve sonrasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na, şirketin kullanıcı sayısını kanıtlama konusunda daha fazla çaba sarf etmemesi durumunda Twitter yöneticilerine anlaşmadan çekilebileceğini söylediğini bildiren resmi bir mektup göndermişti.

Twitter ise Musk’a herkese görüntülenmeye açık tweetlerin tamamına erişim izni vererek yanıt verse de bu verilerin sosyal medya platformunda bot sayısını hesaplamada ne kadar yardımcı olacağı net değil.

Musk forumda yaptığı açıklamada Twitter’daki ürünleri yönetmeye odaklanacağını söylemiş fakat CEO olma konusunda bir planı olmadığını söylemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir