Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.711
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.711
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Musk-DOGE Tartışmasına Vitalik Buterin’de Katıldı! Ne Dedi?

Elon Musk’ın Twitter’ı tamamen satın alma ve özel bir şirkete dönüştürme girişimiyle ilgili süregelen tartışmalar devam ederken, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, duruma yeni bakış açıları getiriyor.

Musk-DOGE tartışmasına yeni isimler katılıyor

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Elon Musk’n kendi sosyal medya platformunu kuracağını ima etmesiyle Dogecoin’in fiyatı yükselişe geçmişti. Birkaç gün sonra Tesla CEO’su, Twitter’dan yüzde 9,2’lik pasif hisse satın aldı. Ancak Elon Musk’ın tüm şirketi satın alma teklifine yanıt olarak, Twitter’ın yönetim kurulu oybirliğiyle ‘zehir hapı’ politikasını uygulamaya karar verdi. Sonuç olarak, Musk’ın mevcut yüzde 9’luk hissesi yüzde 15’i aşarsa, diğer sahiplere indirimli daha fazla hisse satın alma seçeneği sunulacak. Ethereum’un kurucu ortaklarından Vital Buterin, konuyla ilgili görüş bildiren fenomenlerden biriydi. Gün içinde yaptığı paylaşımlarda rahatsız olmadığını söylüyor…

Vitalik Buterin, Elon Musk’un yönetiminden şikayetçi değil

Vitalik’e göre Elon Musk’ın Twitter’ın sahibi olması onu rahatsız etmiyor. Öte yandan, Elon Musk’ın sosyal medya devi Facebook için yaptığı teklifte olduğu gibi, zengin kişi ve kuruluşların agresif devralmalar düzenlemesine karşı çıkıyor. Bunun yanı sıra Vitalik, Twitter gibi sosyal medya şirketlerinin agresif bir şekilde ele geçirilmesinin, şirketi satın alan organizasyonun ‘etik olarak meydan okuması’ durumunda kolayca ters gidebileceği konusunda uyarıyor. Gün içinde bir tweette şu ifadelere yer verdi:

Elon’un Twitter’ı yönetmesine karşı çıkmayın (en azından statükoya kıyasla), ancak sosyal medya şirketlerini düşmanca ele geçiren zengin insanlar / kuruluşlar için daha genel coşkuya katılmıyorum. Bu kolayca *çok* yanlış gidebilir (örneğin, etik açıdan zorlanan bir yabancı hükümetin bunu yaptığını hayal edin)

Açıklamalarının bir kısmında Twitter’ın en büyük hissedarlarından Suudi Prens El-Velid bin Talal’ı örnek veren Buterin şunları söylüyor:

Bende “ama Suudi adam zaten %5 hisseye sahip” argümanı mantıklı ama hatalı. Hisse sahipliğinin şirket kontrolü üzerinde çoğu insanın düşündüğünden çok daha büyük bir etkisi var. Şirket politikasını etkileme yeteneği artık oldukça sınırlı, ancak eğer öyleyse şirketin %50’sini kontrol ediyor, gücü on katından fazla olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir