Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.398
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.398
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Muhasebe devi KMPG, bilançosuna Bitcoin ve Ethereum ekliyor

4 büyük muhasebe devinden biri olan KPMG’nin Kanada kolu, bilançosuna ilk defa kripto varlık eklediğini duyurdu.

New Wire Canada’nın haberine göre muhasebe şirketi, ilk defa doğrudan kripto para yatırımı yaparak bilançosuna Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ekledi. Ancak KPMG Kanada, henüz portföyüne ne kadar Bitcoin ve Ethereum eklediğine dair bir açıklama yapmazken kripto varlık satın alımının Gemini Trust’ın yürütme ve saklama hizmetleri aracılığıyla gerçekleştiği biliniyor.

KMPG Kanada, kriptoya yatırım yapan şirketlere katılıyor

Muhasebe devinin Kanada kolu, böylece bilançolarına kripto varlıklar ekleyen MicroStrategy, Square ve Tesla gibi büyük şirketlerin izinden gidiyor. Hatırlanacağı üzere özellikle MicroStrategy’nin agresif Bitcoin yatırımlarına başlamasıyla birlikte kripto para piyasalarında hızlı bir büyüme trendi başlamıştı.

KMPG, 2020 yılında Blockchain tabanlı İklim Muhasebesi Altyapı Çözümü’nü piyasaya sürerken dağıtılmış defter teknolojisine olan ilgisini ortaya koymuştu. Küresel çapta hizmet veren KMPG’nin dünyanın farklı yerlerinde ve birbirinden bağımsız çalışan şubeleri bulunur. Bunlardan biri olan ve 150 yıldır hizmet verdiği bilinen KPMG LLP Canada, şimdi kripto varlık yatırımıyla piyasa gündeminde yerini aldı.

Muhasebe devi, uzun süreli araştırmalar sonucu kripto para yatırım kararı alıyor

Köklü şirket tarafından alınan bu önemli kararın Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi piyasanın en büyük kripto varlıkları için önemli bir adım olarak yorumlanıyor. Zira kripto paralara doğrudan yatırım kararı, şirketin uzun soluklu araştırmaları ve titiz çalışmaları sonucu alındığı biliniyor. Ayrıca kararın, çevresel, sosyal ve yönetişim etkileri dahil olmak üzere ESG taahhütlerine göre alındığı duyuruldu.

KPMG Danışmanlık Hizmetleri Kanadalı Yönetici Ortağı Benjie Thomas konuyla ilgili açıklama yaparken kripto varlıkların olgunlaşan bir sınıf olduğunu ve şirketlerin kripto yatırımlarının giderek arttığına vurgu yaptı. Benjie Thomas, ayrıca kripto para yatırımlarının kripto sektörüne ve Blockchain teknolojisine olan kurumsal benimseme artışına inançlarını yansıttığını söyledi. Şirket ayrıca yatırımlarını merkezsiz finans, Metaverse ve Web 3.0 projelerine doğru genişletmeyi planlıyor.

Diğer yandan 4 büyük muhasebe devinden bir diğeri PricewaterhouseCoopers (PwC) yan kuruluşu PwC Hong Kong, geçtiğimiz aylarda Sandbox platformunda LAND satın alarak Metaverse sektörüne yatırımını duyurmuştu.

Sonuç olarak bu gelişmeler, muhasebe devlerinin kripto varlık ve Blockchain teknolojisine olan ilgisini ve güvenini yansıtıyor. Bu durum, kripto paraların varlık sınıfı olarak benimsenmesinde ciddi bir adım olarak kabul edilebilir.

Bitcoin ve Ethereum güne nasıl başladı?

Dünyanın en büyük kripto para birimi, sabah saatlerinde 45.000 dolar bandına adım attıktan sonra bir miktar gerilemeyle öğle saatlerinde doğru 44.300 dolar seviyelerinde el değiştiriyordu. BTC, son 24 saatte yüzde 5’e yakın değer artışıyla pozitif görünümünü koruyor.

En büyük altcoin konumunda Ethereum (ETH) ise 3.130 dolar seviyesinde hareket ederken son 24 saatte yüzde 3 oranında değer kazandı. Ethereum (ETH), bugün en yüksek 3.230 dolara kadar yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir