Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.831
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.831
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Moody’s ABD’nin kredi notunu teyit etti

Moody’s’ten yapılan açıklamada, ABD’nin kredi notunun “Aaa” ve not görünümünün “durağan” olarak teyit edildiği bildirildi.

ABD ekonomisine yönelik risklerin önemli ölçüde arttığına işaret edilen açıklamada, bunun beklenenden daha keskin bir ekonomik yavaşlamaya veya potansiyel olarak bir resesyona yol açabileceği aktarıldı.

Açıklamada, salgına karşı güçlü politika müdahalesinin hızlı bir toparlanmayı desteklediği ve bunun ekonomik “yaraları” önlediği, ABD hükümetinin şokları yönetme kapasitesini gösterdiği ifade edildi.

ABD’nin kredi profilinin en zayıf faktörünün mali güç olduğuna işaret edilen açıklamada, bütçe açığının uzun vadede kademeli olarak gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yaklaşık yüzde 7’sine çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ülkenin borç yükünün ise 2032 yılına kadar GSYH’nin yaklaşık yüzde 113’üne yükselmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, ülkenin kredi notu görünümünün, ABD ekonomisinin çeşitliliği, dinamizmi ve rekabet gücünün mali baskıları ve ekonomik yavaşlamayı dengeleyeceği görüşünü yansıttığı aktarıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir