Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.698
% 2.58
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.698
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

MİNİNG NEDİR? VE NASIL YAPILIR? MİNİNG YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

etherium madenciliği nasıl yapılır

ETHERİUM MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIR?

Eth Madenci

Bugün sizlere Etherium madenciliği nasıl yapılır onu izah edeceğim.Eğer ki kullandığınız bir bilgisayar ve gerekli donanıma sahipseniz. Windows üzerinden miner program ayarlarını yaparak mining yapmaya başlaya bilirsiniz. kişisel bilgisayarınızı değilde, bir rig sistemi oluşturmak istiyorsanız ise hiveos üzerinden mining yapabilirsiniz.

MİNİNG RİG SİSTEMİ NASIL OLMALIDIR?

ekran kartı rig sistemiRig sistemi bildiğiniz gibi anakart, ssd, işlemci, ekran kartı, ram ve power supply’den oluşmaktadır.

2 önemli faktör bulunmaktadır. Bunlardan biri power supplymiz, diğeri ise ekran kartlarımızdır.

Ekran kartlarından önce power suppylerimizin gerçekten kaliteli olması gerekiyor. Aksi taktirde ana kartınız, işlemcinizi hatta ekran kartınızı yakabilirsiniz. Ana karta takılan ekran kartının ne kadar enerji tüketeceğini bilmeniz ve ona göre power supply kullanmanızı öneririm. 2 ve üstü ekran kartınız var ise 80plus power supplyler önerimizdir.Msi ekran kartı

MİNİNG YAPMANIN PÜF NOKTALARIEkran kartı madenciliği NELERDİR?

Arkadaşlar sisteminizin çıplak olması önemlidir bir kasa içerisinde bulunduğun bir kabın 2 tarafının delik olduğunu düşünürsek bu deliklerde içeri bir hava akımı olduğu vakit, alanda bulunan tüm toz, tüy tanecikleri kabinin içine hapis olacaktır. Bununla birlikte, ekran kartlarınız, işlemci soğutmalarınız ve tüm donanımlarınız çok çabuk tozlanacaktır.

Ekran kartlarınızın sağlıklı çalışması için overclock ayarlarında ekran kartı sıcaklıklarını 55 derecenin üstüne çıkmamasını özen gösterin.

(6 ay) da bir mümkün olduğu sürece kaliteli macunlar kullanarak bakımlarınızı yapmanız gerekmektedir.

Ufak bir tozlanmadan kaynaklı çok çabuk ısına bilmektedirler. Bu yüzden temiz kullanmaya özen gösteriniz.

2.el ekran kartla başladığınız zaman ekran kartının işlem görmediğine tamir olmadığına çok dikkat edin. Ekran kartlarını test edebileceğiniz;  furmark programını buradan indirebilirsiniz.

Kazım yapmadan önce miner sisteminizi araştırmayı unutmayın. Tavsiye vermek gerekirse www.ethermine.org sitesini kullanmanızı öneririm.

Neden diye soracak olursanız.?

Dilediğiniz zaman etheriumlarınızı talep edebilirsiniz. Ödemelerinizi, ödeme ayalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Metamask ve poligon cüzdanınıza etherium talep edebilirsiniz. (tavsiye değildir sebebi işlem ücretlerinin yüksek olması) ama sonuç olarak çok yönlü seçenekleri bulunmaktadır.

https://ethermine.org/start linkine tıklayarak windows üzerinden kurulum yapmaya başlayabilirsiniz. Mevcut ayarları ve  miner havuzunun kurulum linklerini bulabilirsiniz.

 

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir