Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.999
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.999
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Milyonluk NFT Token Bedavaya Gitti! İşte Olanlar…

Nonfungible.com tarafından hazırlanan bir rapora göre, NFT piyasasının toplam hacmi Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyelerine geriledi. NFT’ler, insanlara sanat veya müzik gibi gerçek dünya öğelerinin dijital sahipliğini veren Blockchain tabanlı “varlıklardır”. Rapordaki ‘tamamlanmış satışlar’ başlığı atındaki istatistiklere göre, NFT satışlarının haftalık pazar hacmi yaklaşık 176 milyon dolara düştü. Coinmühendisi.com olarak aktardığımız üzere, 2021’de bir noktada aylarca manşetlerde kalan milyonluk NFT token satışları görmüştük. Rekor koleksiyon satışlarının yanında, bu eserlerin kuruş fiyatına satıldığını görmekte mümkün…

Milyonluk NFT token kuruş fiyata satıldı

Yukarıdaki görsel, 2017’de başlatılan, CryptoPunks’tan kısa bir süre sonra piyasaya sürülen Ethereum tabanlı ilk kripto NFT projelerden EtherRock koleksiyonun parçalarını gösteriyor. Bu parçalardan 44 numaralı NFT’nin sahibi, parçayı yanlışlıkla 444 Ethereum yerine bir kuruştan daha az bir fiyata sattı. “Dino_dealer” adlı kullanıcı, 444 Ethereum (ETH)’a listeleyeceğine 444 wei’ye milyonluk NFT’yi satışa sundu. Wei, bir Ethereum’un yaklaşık 1/10000000000000000000’üne eşdeğerdir. Yani bu parça bir kuruştan az bir fiyata satıldı. Aşağıdaki tweet’te kullanıcı neler yaşadığını anlatıyor.

Dünyanın en popüler NFT koleksiyonlarından biri olan CryptoPunks kadar eski olan EtherRock, Aralık 2017’de 100 adet kaya temalı NFT’yi piyasaya sürdü. NFT’ler ilk piyasaya çıktığında fiyat 300 dolar civarındaydı. Ancak bazı NFT’lerin fiyatı 3,5 milyon dolara ulaştı. EtherRock’un gerçek sahibinin farkında olduğu NFT botu, son zamanlarda oldukça ilgi gördü. Bu botlar, ürünün sunulduğu anda normalden daha ucuz olduğunu fark eder ve anında sahibine bilgi verir. Ayrıca botlar, eBay gibi açık artırma sitelerinde de kullanılıyor.

EtherRock nedir?

2017’de CrytpoPunks’tan biraz sonra piyasaya sürülen, her biri belirli bir renk tonu taşıyan bir kayanın 100 küçük resim görüntüsünden oluşan bir NFT girişiminin parçası. Tron’un kurucusu Justin Sun, geçen yıl Ağustos ayında 600 dolara bir EtherRock satın aldı. EtherRocks’in web sitesinde şu ifadelere yer veriliyor:

Bu dijital kayalar, alınıp satılmanın ötesinde HİÇ BİR AMACA hizmet etmiyor ve size oyundaki sadece 100 kayadan birinin sahibi olmak nedeniyle güçlü bir gurur duygusu veriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir