Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.685
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.685
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Milyonların Takip Ettiği İsim: Bu 3 Altcoin, Harika Seçimler!

TikTok’ta 1 milyondan fazla takipçisi olan, 21 yaşındaki Kanadalı bir kripto içerik yaratıcısı olan Mason Versluis, günlük kripto rutinini anlatıyor ve altcoin seçimlerini paylaşıyor. Ünlü ismin paylaşımlarını kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Üç harika altcoin yatırımı yaptım”

Kriptoya ilk olarak 2017 yılında 16 yaşındayken girdim. Ama daha yeni başladığımda portföyüm çöktü. Hiç iyi değildim çünkü ne yaptığımı bilmiyordum. 2020’de kriptoya geri döndüm ve birçok web sitesinin birkaç yıl öncesine göre daha gelişmiş ve kullanımı daha kolay olduğunu fark ettim. Kripto konusunda gerçekten tutkulu oldum ve altcoin projeleri ve kripto haberleri gibi şeyleri kapsayan içerik hazırlamaya başladım. Bugün TikTok’ta 1 milyondan fazla takipçim var ve YouTube ve Twitter’da da içerik üretiyorum.

Ayrıca bazı harika yatırım seçimleri yaptım: 0,03 dolardan Hedera (HBAR)‘a yatırım yaptım ve bu, 0,50 dolara kadar çıktı. Quant (QNT)‘ye 28 dolardan yatırım yaptım ve bu, 400 doları aştı. Helium (HNT)‘yi yaklaşık 1 dolardan satın aldım ve bu altcoin şu anda 50 dolara ulaştı.

Her gün yeni içerik yaptığım için kripto dünyasında neler olup bittiği konusunda güncel kalmam çok önemli. İşte güne başlamak için her sabah kontrol ettiğim beş kaynak. Hepsini gözden geçirmem muhtemelen 30 dakikamı alır. Yatırım yapmakla ilgilenen herkese haberleri takip etmelerini ve bilgi sahibi olmalarını her zaman tavsiye ederim, çünkü çok şey birkaç dakika içinde değişebilir.

Mason Versluis’un günlük 5 kripto rutini ve tavsiyeleri

1. Önce CoinMarrketCap veya CoinGecko ile piyasayı kontrol ediyorum.

Bu siteler, en büyük kaybedenleri ve en çok kazananları görmenin en iyi yolu. Bu yüzden o gün hangi kripto paraların iyi durumda olduğunu görmek için ilk şey kontrol ediyorum. Ayrıca uyurken nelerin değiştiğini görmek için portföyünüzü kontrol etmek istersiniz.

Ardından, piyasanın geri kalanını kontrol etme eğiliminde oldukları için Bitcoin ve lider altcoin Ethereum’un nasıl performans gösterdiğini kontrol edin. Bitcoin, neler olup bittiğinin büyük bir göstergesi ve zamanınız kısıtlıysa bakmanız en kolay şey.

Bu, bazılarına fazla abartı gibi görünebilir, ancak bunları günlük olarak kontrol etmek önemli. Çünkü kripto paralarınızdan biri iyi gitmeye başlarsa, bu sizin para kazanma fırsatınızdır. İnsanların yaptığı en büyük hatalardan biri, kriptolarını çok uzun süre elinde tutmak. Ne zaman dolacağını biliyorsanız, ne zaman satacağınızı da bilirsiniz ve pişmanlık duymazsınız.

2. Ardından, 24 saatlik hacme bakıyorum

24 saatlik hacim, temel olarak, 24 saatlik bir süre içinde uluslararası alanda ne kadar paranın döndüğü veya alınıp satıldığıdır. 100 milyar dolara ulaşıyorsa, o gün 100 milyar dolarlık işlem hacmi yapılmış demektir. 24 saatlik yüksek hacimli bir günde işlem yapmak istiyorsunuz, çünkü büyük hamleler için daha fazla potansiyel var, bu da traderlar için iyi. Genel kuralım, hacim 100 milyar doların üzerindeyse, trade yapmak için daha iyi bir gün. 100 milyar doların altındaysa, yavaş bir gün.

3. Cryptopanic ile trend olan haberlere de bakıyorum.

Birçok farklı kaynaktan haber almayı seviyorum, bu yüzden cryptopanic benim için harika. Bu bir haber toplayıcı, yani bir sürü yerden kripto haberlerini alıyor ve çıkan makaleleri yayınlanma sırasına göre gösteriyor. Temel olarak bu, haberleri saat veya dakika olarak takip edebileceğim anlamına geliyor. Bu önemli, çünkü bazı makaleler piyasayı hızla etkileyebilir. Diğer bir anlatımla Coinmühendisi.com ’un çok iyi yaptığı bir işi yapmaya çalışıyorlar.

4. Ardından sosyal hacmi kontrol ediyorum

Sosyal hacim, kriptonun sosyal medyada bahsedilme oranı. Medya kriptoda büyük bir rol oynar ve hangi kripto paraların iyi performans gösterdiğini gerçekten etkileyebilir. Bir altcoin projesini çevreleyen tüm sosyal etkileşimlerden bahseden ve bana insanların onlar hakkında ne söylediğini gösteren bir AI yazılımı olan Lunarcrush adlı bir web sitesi kullanıyorum. Bu, hangi kripto paranın bir sonraki büyük şey olacağını tahmin etmeye çalışmak için çok önemli.

LunarCrush’ı sitelerindeki ‘Pazarlar’ ve ‘Keşfet’ sekmelerine giderek kullanıyorum. Skora göre ilk 10 kripto paraya bir göz atıyorum. Trend olan bir altcoin bulduktan sonra CoinMarketCap’e gidiyorum ve o kripto paranın grafiğine bakıyorum ve sonra projenin ne olduğu konusunda kendi araştırmamı yapıyorum.

5. Her zaman Twitter’a bakarım

Twitter, kripto için mutlak bir merkezdir. Kripto ile ilgilenen herkesin bir Twitter hesabı olmalı ve her gün giriş yapmalı. Kendi haber akışınızı küratörlüğünü yapmanız gerekir. Coinbase’i ve Bitcoin gibi tüm büyük kriptoları takip etmek, başlamak için harika bir yer.

Kripto hakkında konuşan herkesi takip ederek başladım. Birini takip ettiğinizde, ilgilenebileceğiniz diğer insanları öneriyor ve ben de onları takip ettim. Birinin içeriğini beğenmezseniz, daha sonra istediğiniz zaman takibi bırakabilirsiniz.

Bu beş kaynağa her sabah basit bir bakış atsanız bile çok şey öğrenirsiniz. Bu tamamen yapılabilir ve sabah rutininize eklemek kolaydır. Ve bence kendinizi gerçekten kriptoya kaptırmanın en iyi yolu bu. Ve kimsenin kriptoda usta olmadığını hatırlamak önemli. Yeterince bilmediğinizi düşünüyorsanız asla cesaretiniz kırılmasın, çünkü kriptodaki en büyük isimler bile hala öğreniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir