Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.784
% 2.83
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.784
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Milyarder yatırımcıdan Fed’e jumbo faiz artışı çağrısı

Milyarder yatırımcı Bill Ackman Fed’e agresif faiz artışı yapma çağrılarına devam etti.

Ocak ayındaki çağrının ardından Pershing Square Kurucusu Ackman, Haziran toplantısı öncesinde de Fed’e yönelik açıklamalarda bulundu.

Ackman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Fed’in enflasyonun kontrolden çıkmasına izin verdiğini söyledi. Ackman, hisse ve tahvil piyasalarının Fed’e olan güvenini yitirdiğini, Fed’in bu toplantı ve Temmuz’da 75 puanlık bir agresif faiz artışı yapması durumunda piyasa güveninin yeniden oluşturulabileceğini söyledi.

Ackman, takip eden paylaşımında 100 baz puanlık faiz artışının daha iyi olabileceğini belirtti.

Piyasa 75 baz puan bekliyor

Yatırımcılar Fed’in 40 yılın en yüksek enflasyonunu kontrol altına almak için Ekim ayına dek yapılacak üç toplantıdan en az birinde 75 baz puanlık bir faiz artışı yapmasını öngörüyor.

Para piyasalarının Eylül ayındaki toplantı bitiminde toplam 175 baz puanlık artışı fiyatladığı ve bu durumun iki kez 50 baz puan ve bir kez 75 baz puan artışı ihtimaline işaret ettiği görülüyor.

Üç toplantı için daha önceki beklenti her birinde 50 baz puanlık artış şeklindeydi. Daha önce Fed yetkilileri 75 baz puanlık bir faiz artışını masa dışında bırakmıştı. Fed son olarak 1994 yılında 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir