Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.326
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.326
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Milyarder: DOGE ve Bu Altcoin’ler İçin İstenen Yasak Korkutuyor!

Ünlü televizyoncu Kevin O’Leary, New York’un DOGE ve çeşitli altcoin’leri kapsayan Proof-of-Work (PoW) yasağından uzaklaşması gerektiğini söyledi. Milyarder isme göre böyle bir hareket, yalnızca kripto yanlısı yatırımcıları ve sermayelerini devletten uzaklaşmasına neden olacak. İşte detaylar…

DOGE için kullanılan PoW’a yönelik yasa, milyarderin tepkisini çekti

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere New York Eyalet Meclisi, bir ay önce karbon kullanan PoW madencilik tesislerini yasaklayan iki yıllık bir yasayı onayladı. Şu anda Senato onayını bekleyen yasa tasarısı, karbon emisyonlarının azaltılmasını savunan çevreciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Öte yandan O’Leary, hareketin California ve Massachusetts ile birlikte New York’u “yatırım yapılmaz” hale getireceğini düşünüyor.

O’Leary, kripto işine karşı yapılan itirazın büyük bir hata olduğunu söyledi. New York, madencilerin bol hidroelektrik güç kaynağından yararlanmakta başarısız olduğunu söylüyor. Çoğu madenci, karbon yakıtları yerine yenilenebilir enerji kullanmayı tercih eder. Shark Tank milyoner yatırımcısı, devletin kripto para işinden vergiler gibi birçok fayda sağlayabileceğini de söyledi. “Bundan çok fazla vergi ve iyi işler alabilirler ve tek yaptıkları sermayeyi korkutup kaçırmak,” ifadelerini kullandı.

O’Leary: Yatırımlarımın yerini değiştirdim

Örnek olarak, O’Leary, yatırımlarını New York’tan Norveç’e kaydırdığını söyleyerek kişisel deneyimini kaydetti. California ve Massachusetts de yatırım defterinde kara listeye alındı. Bunun yerine girişimci, sermayesini Teksas ve Florida’ya yerleştireceğini söyledi. İkili, dijital varlıkların “yok olmayacağını” bilerek kripto dostu politikalar belirlediklerini düşünüyor. Örneğin Teksas, madencileri ucuz ve bol enerjisini kullanmaya davet etti. Ara sıra kripto firmaları yeşile dönmeleri veya eve gitmeleri için uyarılar alıyor. Değişiklik destek alırken, madenciler de halka PoW’nin önemsiz enerji kullanımını hatırlattı.

PoW altcoin’lerine örnek olarak DOGE’un yanı sıra Bitcoin Cash (BCH), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Decred (DCR), Siacoin (SC), Horizen (ZEN), DigiByte (DGB), Nervos Network (CKB), Syscoin (SYS) veya Kadena (KDA) gibi kripto para birimleri gösterilebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir