Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.101
% 3.53
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.101
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Milyarder Destekli Altcoin, Kesinti Yaşıyor: İşlemler Durdu!

Milyoner Mark Cuban’ın da yatırım yaptığı altcoin olan Polygon (MATIC), bir kesinti yaşadı. Ethereum için layer-2 ağı olan Polygon, çeşitli duyurulara ve güncellemelere Heimdall hatası ile işlemleri durdurdu. Peki, son durum ne? İşte detaylar…

Cuban’ın övdüğü altcoin projesinde kesinti yaşandı

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Mark Cuban’ın övdüğü ve halka açık cüzdanında yer alan Polygon, çeşitli duyurulara ve güncellemelere göre bir kesinti yaşıyor.  Proje ekibi, proof-of-stake kullanıcılarının bugün erken saatlerde “muhtemelen kesinti yaşayacaklarını” belirtti. Kesintiler, kontrol noktaları oluşturan bir doğrulayıcı katman görevi gören Polygon’un Heimdall node’u ile ilgili sorunlara bağlandı.

Kesin bir neden bulunamamış olsa da ekip, sorunun Ethereum ve Polygon arasında proof-of-stake köprüsü görevi gören bir modüldeki “küçük bir parametreleştirme düzeltmesinden” kaynaklandığını söylüyor. Ayrıca ekip, hatanın Heimdall doğrulayıcılarının farklı zincir versiyonlarını kullanmaya başlamasına neden olabileceğini, böylece 2/3 fikir birliğine ulaşamadıklarını ve Heimdall’ı durdurduklarını söyledi. Ekibe göre, bir Heimdall kesintisi, bir blok üretici katmanı olarak hizmet veren ve “kullanıcıya yönelik PoS zinciri” olan Bor node’unu da durduracaktır.

Polygon ağında işlemler yeniden başladı

Heimdall, kullanıcılar arasındaki işlemleri değil, yalnızca doğrulayıcı işlemlerini gerçekleştirdiğinden ekip, tüm kullanıcı fonlarının güvenli olduğunu öne sürdü. Askıya alma sürecinin dün akşam saatlerinde başlaması bekleniyordu. Polygon blok gezgini Polygonscan, gece 01.00 itibariyle dört saattir yeni blok olmadığını doğruladı. Bugün sabah saatlerine doğru yapılan bir açıklamaya göre ağ, kısa vadeli bir çözümle operasyonlarını yeniden harekete geçirdi. Uzun vadeli bir çözüm üzerine çalışıldığı belirtildi.

Polygon, Ethereum için ikinci katman bir ağdır. Uniswap, Aave, SushiSwap ve Curve Finance dahil olmak üzere Ethereum’un en büyük merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarından bazıları, daha hızlı işlem hızları ve daha düşük ücretler için Polygon’dan yararlanmayı seçti. Polygon’un MATIC tokenı şu anda piyasa değerine göre en büyük 17. kripto para birimidir. Söz konusu kesinti, fiyatları etkilememiş gibi görünüyor. Coin, yazım sırasında, yüzde 1’lik yükseliş ile 1.45 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir