Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.290
% 3.54
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.290
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

MicroStrategy

2020 yazında MicroStrategy’nin CEO’su ve Kurucusu Michael Saylor, şirketin bilançosunu Bitcoin’e dönüştürmeye başladı. Daha sonra, daha fazla Bitcoin satın almaya devam etmek için çeşitli şekillerde krediler alarak ve zaman zaman işletmeden elde edilen fazla parayı Bitcoin’e dönüştürerek bunu takip etti.

MicroStrategy, Bitcoin’i satın aldığını resmi olarak açıklayan ilk Nasdaq listesinde yer alan şirket olarak 11 Ağustos 2020’de tarih yazdı. MicroStrategy CEO’su Michael J. Saylor’un açıklaması birçokları için sürpriz oldu .

Gerçekten de, Michael Saylor bir Bitcoin düşmanı olarak biliniyordu. 19 Aralık 2013’te Bitcoin  hakkında net bir tweet gönderdi:

“Bitcoin günleri sayılı. Çevrimiçi kumarla aynı kaderi paylaşması an meselesi gibi görünüyor.”

Ve sonra, önyargılarının ve korkularının ötesine bakmaya karar veren tüm Bitcoin muhalifleri gibi, Michael J. Saylor da Bitcoin’i derinlemesine inceledikten sonra bir Bitcoiner oldu.

Saylor’un Nisan ayında yaptığı son bitcoin satın alma duyurusuna göre, son iki yılda MicroStrategy, yaklaşık 30.700 $ ortalama fiyatla yaklaşık 3.97 milyar $ karşılığında 129.218 Bitcoin biriktirdi.

MicroStrategy, fiyatın orta vadeli bir değerleme ölçeğinde çok düşük olduğu ve uzun vadenin hala fiyat keşfinin çok erken aşamalarında olduğu bir zamanda, gezegendeki en değerli varlık olma yolunda hızla ilerleyen şeyin yaklaşık 4 milyar dolarına sahiptir. . Esasen MicroStrategy, çok da uzak olmayan bir gelecekte 100 milyar doların üzerinde olabilecek 4 milyar dolarlık bir varlığa sahip.

Bitcoin’de Hisse Senedi Fiyatı

Michael Saylor, bilançoyu Bitcoin’e dönüştürmeye başladığında, MicroStrategy’nin hisse fiyatı önceki birkaç yıl boyunca 130 – 150 dolar arasında oldukça sabitti. Beklenen 2021 boğa piyasası, hisse fiyatlarını çatıdan göndermeden önce şirketi bir Bitcoin standardına dönüştürmeye başladı. Şubat 2021’de hisse senedi 1000 doları geçti ve 1300 dolara kadar çıktı.

2021’in geri kalanı boyunca, Bitcoin’in fiyatı yılın geri kalanında büyük ölçüde menzile bağlı olduğundan, MicroStrategy’nin hissesi geniş ölçüde 450 ila 900 dolar arasında değişiyordu. 2022’de Bitcoin’i ayı piyasasına sürükleyen küresel yatırımcı hissiyatı bozulduğundan, hisse senedi 300 doların güneyine düştü. Hisse bir ay önce 130$’a düştü (Bitcoin öncesi fiyatına geri döndü), ancak o zamandan beri 230$’a yükseldi. Dolayısıyla şimdiki fiyat, kısa vadeli yatırımcıların Bitcoin ile ilgili varlıkları sattığı bir Bitcoin ayı piyasasında bile, Bitcoin satın almaya başlamadan iki yıl öncesine göre 100 $ veya ~% 70 daha yüksek.

Şirketin İşi

MicroStrategy, genellikle yıllık geliri yaklaşık yarım milyar dolar olan ve genellikle her yıl düşük ila orta on milyonlarca geliri olan bir iş zekası şirketidir. Yıllık mali verileri görmek için bu bağlantıya tıklayın . MicroStrategy’nin kârlı ama büyümek yerine istikrarlı bir durumda olan bir işi var. Bu nedenle, bir Bitcoin standardına geçmeden önce 130-150 dolar civarındaki istikrarlı hisse senedi fiyatı. Çalışan, ancak ticari büyüme eksikliği nedeniyle kimseyi şaşırtmayan bir şirket.

MicroStrategy gibi bir şirketin Bitcoin standardına ilk açılan şirket olması bir bakıma mantıklı. Profilini ve değerini, yalnızca ticari faaliyetleri yoluyla getirebileceğinin ötesinde artırmak isteyen, kârlı ancak büyümeyen bir şirket.

Yatırım Oyunu

Bitcoin şu anda bu ayı piyasasında 30.000 dolar civarında dibe vurmuş gibi görünürken (bu yıl makro yatırımcı hissiyatı daha da kötüye giderse, Bitcoin’in geçici bir fiyat düşüşü ile tepki verdiğini görebiliriz), MicroStrategy’nin 129.000+ BTC’si yaklaşık 3.9 milyar dolar değerinde. Yazma sırasında, MicroStrategy’nin hisse senedi fiyatı 234 dolar ve piyasa değeri 2,65 milyar dolar.

Evet, doğru okudunuz! Şirketin piyasa değeri 1,25 milyar dolar veya %32, sahip olduğu bitcoin değerinin AŞAĞIDA(!!!) Ve bu, Bitcoin’in fiyatı dibe vururken, bu da MicroStrategy’nin bitcoin varlıklarının geleceğinin çok büyük olduğu anlamına geliyor. En son üç aylık mali raporlarına göre, 90 milyon doların üzerinde nakit veya nakit eşdeğeri varlıklara da sahipler. Ve tabii bir de, normalde küçük bir kârla çalışan yılda 500 milyon dolarlık bir geliri olan bir işletme yürüttükleri gerçeği var. Bütün bunlar ve yine de MicroStrategy’nin piyasa değeri, Bitcoin varlıklarının tek başına değerinin üçte bir altında.

Bu, Bitcoin’in büyümesinde dolaylı bir yolculuk yakalamak isteyen borsa yatırımcıları için destansı bir fırsat yaratıyor.

Şu anda MicroStrategy hissesini satın almak, muhtemelen Bitcoin’in yarılanma sonrası patlayıcı boğa koşusuna geri döneceği üç yıl içinde yatırılan herhangi bir parada çok kat artışla sonuçlanabilir. Bitcoin 2025’te 200 bin dolara ulaşırsa (çok makul bir tahmin), bu, MicroStrategy’nin bitcoin varlıklarını yaklaşık 26 milyar dolar yapar. Ve şimdi ve o zaman arasında varlıklarını artıracaklarından eminler. Bu, şirketin mevcut piyasa değerinin 10 katı ve Bitcoin ile ilgili borcunun 10 katından fazla.

SON DAKİKA: MicroStrategy 10 Milyon Dolarlık Daha Bitcoin Aldı! › CoinTürk

MicroStrategy’nin Borcu

Şimdi, elbette, varlıklarına kıyasla piyasa değerini düşünürken şirketin borçlu olduğu borçları da göz önünde bulundurmalıyız. MicroStrategy, 3,97 milyar dolarlık Bitcoin’ini satın almak için 2,4 milyar dolarlık borç kullandı. 1,75 milyar dolar değerindeki bu borçların çoğu, %0 ila %0,75 faiz oranı çok düşük olan ve bonoların vadesi geldiğinde hisse senedine dönüştürülecek olan dönüştürülebilir bonolardır. Ancak, Bitcoin fiyatının bugün olduğundan çok daha yüksek olacağı bu on yılın ikinci yarısına kadar vadeleri gelmeyecek. Dolayısıyla, o noktada bu dönüştürülebilir banknotların yatırımcılarına verilen çok daha fazla MicroStrategy hissesi olacak, ancak o zamana kadar şirketin Bitcoin’inin değeri on milyarlarca olmalı.

Bu borcun diğer 500 milyon doları , MicroStrategy’nin %6,1 faiz oranı ödediği üst düzey teminatlı krediler şeklindedir . Bunların vadesi geldiğinde MicroStrategy’nin bitcoin’lerinden herhangi birini satmamak için borcunu karşılamak için daha fazla finansman yapmadığı sürece bitcoin’inin küçük bir miktarını (çok iyi bir kârla) satması gerekecektir. Saylor’un çoğu zaman Bitcoin’lerini asla satmayacaklarını söylediği gibi, daha fazla finansman dürüstçe yapacakları gibi geliyor.

MicroStrategy ayrıca daha fazla Bitcoin satın almak için Bitcoin destekli kredilerde 205 milyon dolarlık borç aldı . Bu, son zamanlarda medyada fazla abartılan ve şu anda MicroStrategy hissesine giren herkes için ekstra iyi bir fırsat yaratılmasına yardımcı olan haberdir .

Marj Çağrısı Korkuları

Bitcoin’in fiyatı geçen ay 30 bin doların altına düştüğünden, birkaç hafta boyunca medyada MicroStrategy’nin bitcoin stratejisinin fiyatın 21 bin dolara düşmesi durumunda bir marj çağrısı nedeniyle başarısız olduğu hakkında haberler dolaşıyordu. Bu, ana akım haberlerde yatırımcıları Bitcoin ile ilgili şeylerden korkutmak için güzel bir FUD parçasıydı.

MicroStrategy’nin aldığı 205 milyon dolarlık bitcoin destekli krediler, 3,97 milyar dolarlık Bitcoin alımlarının sadece %5’i. Bitcoin, marj çağrısı fiyatına 21 bin dolar civarında düşerse, bu bitcoin destekli krediye bitcoinlerinin biraz daha fazlasını koymaları gerekir. Bu kadar. Korkacak bir şey yok. Bir marj çağrısı olursa bu krediyi daha da destekleyebilecek tonlarca daha fazla bitcoinleri var.

Bahsetmemek gerekirse, Bitcoin fiyatının ilk etapta 21.000 $ ‘a yaklaşmaması çok olası. Ama yapsa bile, MicroStrategy hiçbir şekilde tehlikede değildir.

Şirketlerin Finansal Raporlarda Bitcoin Hesaplaması Gereken Tuhaf Yol, MicroStrategy’nin Finansallarının Olduğundan Daha Kötü Görünmesini Sağlıyor

Şirketlerin, Bitcoin varlıklarındaki gerçekleşmemiş her türlü zararı, mali tablolarında fiili zarar olarak sayılan değer düşüklüğü zararı olarak üç ayda bir bildirmeleri gerekmektedir. Gerçekleşmemiş kazançları değil, sadece kayıpları rapor ettiklerini unutmayın.

Bu, MicroStrategy’nin 2020’de 57 milyon dolar ve 2021’de 46 milyon dolar işletme geliri elde etmesine rağmen, 2020’de eksi 13 milyon dolar ve 2021’de eksi 784 milyon dolar işletme geliri bildirmek zorunda kalmasına yol açtı. En son üç aylık raporlarında , 178 milyon dolar vergi öncesi zarar belirtiyorlar, ancak bunun 170 milyon doları bitcoin değer düşüklüğü zararlarındandı, yani aslında çeyrek için sadece 8 milyon dolar kaybettiler.

Bitcoin varlıklarındaki gerçekleşmemiş kayıpları bildirmek zorunda kalmanın bu tuhaflığı, ticari operasyonlarını şaşırtıyor ve şirketin Bitcoin pazarındaki düşüş dönemlerinde büyük miktarlarda para kaybediyormuş gibi görünmesine neden oluyor. Gerçekte, işleri iyi çalışıyor (son çeyrek biraz olumsuz olsa da), son on yılda dünyanın en iyi performans gösteren büyük varlığının yaklaşık 4 milyar doları üzerinde oturuyor.

Bu aslında MicroStrategy’nin alt satırına fayda sağlıyor çünkü bu bitcoin değer düşüklüğü kayıpları, kar elde ederken şirket kayıplarını gösteriyor, yani Bitcoin fiyatı düşerken karları üzerinden vergi ödemek zorunda değiller.

Çözüm

MicroStrategy, şirketin yakın tehlikede olabileceği fikrinin etrafında dolaşan ana akım haberlere rağmen, Bitcoin’in fiyatının bir ayı piyasasında olması tehlikesiyle karşı karşıya değil.

MicroStrategy, bu on yılın sonunda yatırımcılar için kredileri ödemek ve tahvilleri hisse senedine dönüştürmek açısından bazı büyük borç yükümlülüklerine sahiptir. Bu, gelecekteki hisse senedi fiyatına bazı ters rüzgarlar ekler, ancak bunlar çoğunlukla yaklaşık beş yıl uzaktadır . Bu süre zarfında, Bitcoin fiyatının, bu olayların olası amortisman değerini azaltarak, birkaç kez ikiye katlanması son derece muhtemeldir.

Hükümetin şu anda şirketler tarafından tutulan Bitcoin’i görme şekli, MicroStrategy’nin finansal raporlarda herhangi bir geçici gerçekleşmemiş kayıpları gerçek kayıplar olarak rapor etmesini gerektiriyor. Bu, MicroStrategy’nin Bitcoin fiyatındaki bu düşüş dönemlerinde vergi avantajları elde etmesine yol açar , ancak aynı zamanda finansal raporlarının sıradan gözlemci için çok kötü görünmesine neden olur (şirket iyi durumda olsa bile) , böylece hisse senedi fiyatlarını düşürür. Yani bu aslında MicroStrategy’nin kârına yarar, ancak mali raporlarının kötü görünmesine neden olur. Bu arada, MicroStrategy’nin bilançosunu uzun vadede büyük ölçüde artırıyor.

Tüm bunlara birlikte bakıldığında, MicroStrategy, bilançoda tuttuğu Bitcoin sayesinde şu anda büyük ölçüde değer kaybetmiş görünüyor. Bu on yılın sonunda MicroStrategy’nin bilançosu on milyarlarca dolar olacak, bu nedenle piyasa değerinin de aynı şeyi takip etmesi beklenebilir. Piyasa değeri şu anda 2.65 milyar dolar. Bitcoin ayı piyasası, MicroStrategy’nin hisse senedi fiyatını makul olmayan bir şekilde düşürdü ve böylece uzun vadeli yatırımcılara büyük bir fırsat verdi.

Bununla birlikte, elbette, bir yatırımcı olarak Bitcoin’in kendisine sahip olmak her zaman çok daha güvenlidir . Bitcoin küresel bir para birimidir ve insanlığın sahip olduğu en sağlam para biçimidir. Dünya için paranın geleceği olmak için büyüyor ve bu, herhangi bir şirketin hissesine bahis yapmaktan çok daha güvenli bir yatırım. Ancak MicroStrategy’nin esasen Bitcoin destekli bir şirket olması ve Bitcoin’in kendisinden daha riskli bir yatırım oyunu olması nedeniyle, hisse senedini çok aşağı iten mevcut faktörler, daha fazla riske dayalı veya basitçe TradeFi tabanlı yatırımcılara yatırım yapma fırsatı sunuyor. bu on yılın sonunda çok iyi 5x-10x olabilecek bir şirket.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir