Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.911
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.911
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Miami’den Canlı: Bitcoin İçin Beklenen Haberler Geldi!

Lider kripto Bitcoin (BTC), ulus devlet benimsemesinin keyfini çıkarmaya başlıyor. Bunu ilk olarak, El Salvador’da Bitcoin’i yasal bir para olarak kabul edilmesinde gördük. Ancak, daha fazlası geliyor.

Bitcoin benimsenmesi için önemli adımlar atılıyor

Bugün Meksika, lider kripto para birimini yasal bir para haline getirmek için harekete geçti. Meksikalı bir senatör olan Indira Kempis, hükümeti Bitcoin’i derhal ülkede yasal bir para olarak kabul etmeye çağırdı.

Benzer şekilde, özerk bir Portekiz bölgesi olan Madeira, Bitcoin’i benimsemeye hazır ve Bitcoin alıp satmak için sıfır kişisel gelir vergisi alarak seçeneği daha çekici hale getiriyor. Bir yetkili, Madeira’nın Avrupa’daki en düşük vergileri aldığı için şirketler için ‘harika koşullar’ sunduğunu söyledi.

Bir diğer önemli Bitcoin duyurusu Honduras’taki Prospera şehrinden. Madeira gibi, şehir de Bitcoin’i sermaye kazancı vergisi olmayan yasal bir para olarak benimsemeye çalışıyor. Bunlar, kitlesel Bitcoin benimseme çabasında elde edilen önemli kilometre taşları.

Ulus devletlerin Bitcoin’i benimsemesi için çalışmak

Samson Mow, bir Bitcoin teknoloji şirketi olan Blockstream’in eski CTO’su. Kısa süre önce, Bitcoin’in ulus devletler tarafından benimsenmesi üzerinde çalışmak için şirketteki görevinden istifa etti. Güçlü Bitcoin savunucusu, Bitcoin’in gelmekte olan “karanlık zamanlardan” kaçınmanın tek yolu olduğunu ve bu benimsemelerin onun geçen ayki çabaları nedeniyle gerçekleştiğini söylüyor:

Yaklaşık bir ayda yapmayı başardığım şey bu ve ben sadece bir erkeğim. Karanlık zamanlara giriyoruz; enflasyon, CBDC’ler, gözetim, adını siz koyun. BTC, tüm bunları düzeltmenin yolu. Ancak bu hedefe ulaşmak için hepimizin Bitcoin kullanması gerekiyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere El Salvador, Bitcoin’in yasal para olarak kabul etti. Samson Mow’a göre, daha fazla ülke ve şehrin dijital para birimini daha da hızlı benimsemesi gerekiyor. Bitcoin’i ‘fiili yasal para’ haline getiren bir İsviçre şehri olan Lugano’dan bahsederken, ulus devleti benimsemesinin tepeden değil tabandan başlayacağını belirtiyor.

Samson Mow, Bitcoin’in benimsenmesini daha da artırmak için 3 Ocak’ta şirketini kurdu. Şirketin ana hedefi ‘hiperbitcoinizasyonu’ hızlandırmak ve Blockstream’in bazı projelerini devralmak. Şirket ayrıca “Bitcoin City için altyapı inşa etmek için El Salvador hükümetiyle bir Mutabakat Zaptı imzaladı”.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir