Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.829
% 2.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.829
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

MEXC ile Özel Röportaj: Bitcoin, SHIB Öngörüsü, Altcoin Sepeti ve Daha Fazlası…

Kripto para borsaları, fintech alanında göz ardı edilemeyecek yenilikçi bir güç. Şu anda, dünyadaki kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 1,2 trilyon dolara ulaşmış durumda. Kripto para birimi ticaret platformu MEXC sadece piyasaya likidite sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Blockchain’in değerini de pekiştirdiğini belirtiyor. Web3’ün zamanı geldiğinde, Web2’den gelen kullanıcılar; Web3’ün altyapısı haline gelen projenin, Bitcoin ve altcoin borsa platformunda değer madenciliği ve işlem yapma projesi olduğunu görebilecekler. Peki, küresel operasyonlarda başarılı kripto para borsalarından biri olan MEXC Global nasıl Asya pazarında ilk 3’e girebildi ve Türkiye pazarında popüler altcoin ticaret platformlarından biri haline geldi?

MEXC Türkiye CEO’su ile röportaj: Bitcoin, altcoin, SHIB ve daha fazlası…

MEXC Global’in Türkiye CEO’su Kevin’ı röportaj için davet ettik. Kevin – MEXC Türkiye departmanının CEO’su, 2018’de Blockchain sektöre giriş yaptı. Birazdan okuyacağınız röportajda, yalnızca MEXC’nin kullanıcı hizmetine neden büyük önem verdiğine dair bir fikir edinmekle kalmayıp, aynı zamanda kripto para birimi sektörü hakkında bazı bilgiler de edinebileceksiniz.

Soru 1: MEXC nedir? Borsanızı ve neden böyle bir platforma ihtiyacımız olduğunu bize anlatır mısınız? MEXC’yi özel yapan nedir?

MEXC; spot, kaldıraç, ETF ve sözleşme ticaretinin yanı sıra stake ve diğer ürün ve hizmetleri sağlayan, dünyanın önde gelen tek durak hizmet platformudur. MEXC, en fazla çevrim içi varlığa, eksiksiz kategorilere ve yüksek hıza sahip ticaret platformudur. Aynı zamanda kullanıcı ihtiyaçları tarafından yönlendirilen bir platformdur. MEXC’de varlık listeleme ve ürün önerileri hakkındaki sorularınıza yalnızca resmi müşteri hizmetleri kanalı aracılığıyla geri bildirim sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda topluluğumuz aracılığıyla listeleme önerileri ve ürün geri bildirimleri sağlayabilirsiniz.

Soru 2: MEXC’deki kripto para listelemeleri ne sıklıkta gerçekleştiriliyor? Varlıkların performansı nasıl?

Şu anda MEXC, her gün ortalama 4-5 yeni varlık piyasaya sürmekte. Şimdiye kadar, spot ticaret 1100’den fazla varlığı ve 1600’den fazla ticaret çiftini kapsamakta. Kaldıraçlı ETF’ler 170’in üzerinde fonu ve 190’ın üzerinde ticaret çiftini kapsıyor. Kontratlı ürünler ise 200 tür varlığı kapsamakta. Bu projeler, Ethereum, Polkadot, Solana, Avalanche Protocol ve Fantom gibi ekolojik Blockchain projelerinin yanı sıra NFT, Metaverse, GameFi, DeFi, Layer2, DAO vb. alanlarını da kapsar.

Varlık performansı açısından bakarsak, bazı raporlar bununla ilgili istatistikler yayınladılar: 2021’de en yüksek getiri sağlayan 10 varlıktan 6’sı ilk defa MEXC’nin listelemesiyle piyasa sürülmüştür. Ortalama maksimum teorik kazanç yüzde 6.600’ü geçmiştir. Bu nedenle MEXC, kullanıcılar tarafından genellikle “başlatılan yüksek kaliteli projelerin ilk durağı” olarak değerlendirilmektedir.

MEXC, kripto para listelemeleri için iki kriter koyuyor

Soru 3: MEXC, kripto endüstrisinde neden meydan okuyan bir platformdur?

4 yıldan kısa bir süre içinde MEXC’nin Asya’daki en büyük 3 ticaret platformu arasına girmesinin ve en büyük altcoin ticaret platformu haline gelmesinin çeşitli nedenleri bulunuyor. İlki, “önce kullanıcıya” temel hizmet konsepti; ikincisi, MEXC’nin piyasaya hızlı adapte olarak ve hızlı yanıt vermesi; üçüncüsü şirketin kültürü ve yönetimidir. Bu üç noktanın MEXC’nin borsalar arasında bir yer edinmesine ve kullanıcılar arasında hızlı tanınmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Soru 4: MEXC borsasının kripto para listeleme kriterleri nelerdir?

MEXC’nin çevrim içi projeler için yalnızca iki standardı vardır: birincisi kullanıcılar tarafından tanınan bir proje olması, diğeri ise Blockchain’in gelişimini teşvik edebilecek bir proje olması. Her şeyden önce, MEXC’nin projeyi listelemesi, kullanıcı oylaması ve kullanıcı geri bildiriminin ardından gelir. Örneğin, Kickstarter diye bir aktivitemiz var. Bu platformda her gün MEXC piyasasına girmek için kullanıcıların oy vermesini bekleyen birçok proje var ama hangi projelerin başlatılacağı, MX tokenı bulunan kullanıcıların oyuna bağlı oluyor. Bunun avantajı, kullanıcının ne tür varlıklarla ticaret yapmak istediğine karar vermenin yine kullanıcıya kalmış olması ve kullanıcının oylamaya katılım sürecinde ilgili projeden token ödülünü alabilmesidir.

Çok sayıda topluluk kullanıcısı ve yüksek popülaritesi olan projeler hızla başlatılır. SHIB, PEOPLE ve SOS gibi meme projeleri böyle başladı. Sadece bunlar değil, verimli projelerimizin çoğu topluluk kullanıcıları tarafından da tavsiye ediliyordu. Bölünen sektörler arasında MEXC, her alanda iyi projelerin oluşturulmasını beklemektedir. Bu nedenle, kullanıcılarımız için premium varlıklar bulmak için her sektörden projeler aramaya devam edeceğiz. Piyasa açısından bakıldığında, bu, aynı zamanda kripto para birimi endüstrisinin olumlu gelişimine de yardımcı oluyor. Kullanıcılara zarar verebilecek riskleri yüksek projeleri reddetmekteyiz. Bu nedenle, kullanıcıların çıkarlarını korumak için projeleri gözden geçirmek için profesyonel bir ekibimiz bulunmaktadır.

Borsa, 2021’de Asya’nın en iyisi seçildi!

Soru 5Bize MEXC hakkında en çok gurur duyduğunuz şeyi söyleyebilir misiniz? 2021’de MEXC’de en heyecan verici şey neydi?

En gurur verici şey tabii ki kullanıcılarımızın onayından gelmelidir, ancak kripto para piyasasında daha fazla kullanıcıya hizmet vermek için çok çalışmaya devam edeceğiz. MEXC için 2021’de yaşanan çok büyük anlar var. 20 Ekim’de, türev ticaret platformu ByBit ile derinlemesine işbirliği yoluyla tamamlayıcı avantajlar elde ettiğimiz stratejik bir ortaklık gerçekleştirdik.

21 Ekim’de Dubai Crypto Expo’da MEXC Global, “Asya’daki En İyi Kripto Para Borsası” unvanını kazandı. Bu sadece bizim için değil, aynı zamanda daha fazla insanın MEXC hakkında bilgi edinmesi için büyük bir fırsattı. Aralık ayında MEXC, MX Token 2.0 planını başlattı. MX’i güçlendirerek, küresel ortaklıkları daha da geliştirmekte, ekolojik yatırımlar yapmakta ve ortaklara kâr sağlayarak birlikte gelişmekteyiz.

Soru 6: MEXC’nin pazardaki konumu nedir?

Her şeyden önce MEXC, küresel uyumluluk operasyonlarına bağlı kalan bir kripto para birimi ticaret platformudur. 2020 yılından bu yana Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada ve İsviçre olmak üzere 5 ülkeden peş peşe lisans almıştır. Dünyada kripto para alım satım işlemleri için en fazla lisans almış platformlardan biridir ve işlem güvenliği konusunda yüksek garanti sağlamaktadır.

Bitcoin 2022’nin sonunda hangi seviyeleri görebilir?

Soru 7: Geçen yılın sonunda Çin’deki kullanıcılara işlem kısıtlaması getirildi. Bunun sizin üzerinde belirli bir etkisi oldu mu?

2021’de MEXC’nin yurtdışı kullanıcı büyüme yüzdesi yüzde 1100’e ulaştı. Yıllık işlem hacmi yüzde 70’in üzerinde arttı ve uluslararası kullanıcılar, toplam kullanıcı sayısının yüzde 70’ini oluşturuyor. Çin kullanıcılarının alandan ayrılması, küresel operasyonların bir parçası; bu nedenle platform üzerinde fazla bir etkisi yoktu.

Soru 8Özel bir sorumuz var. 2022’nin sonunda Bitcoin fiyatı hangi seviyelerde olacak?

Orta ve uzun vadede Bitcoin’in değerine dair iyimserim. Ancak kısa vadede, Amerika Birleşik Devletleri’nin para politikası ve dünyadaki durum gibi faktörler, Bitcoin fiyatına büyük bir belirsizlik getiriyor ve şu anda teknik analiz geçersiz olabilir.

Soru 9: Shiba ve Dogecoin gibi varlıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şahsen, her şeyden önce SHIB ve DOGE gibi meme varlıklarının bir tür pop kültürü veya kültürel sembol olduğunu düşünüyorum. DOGE aslında o zamanlar BTC ile alay etmek için yaratıldı. Shiba Inu’ya gelince, SHIB, 2021’de en iyi performans gösteren varlıktı ve aynı zamanda birçok insanın dikkatini kripto para birimi alanına vermesini sağladı. Ancak, endüstrinin sürekli gelişimi ile bu tür varlıklar da yavaş yavaş meme özelliklerini kaybedebilir ve düşüş senaryolarına kendilerini teslim edebilir.

MEXC yöneticisinin portföyünde Bitcoin ve MX bulunuyor

Soru 10: 2021’deki popüler konsept sadece metaverse değildi ve Web3 de oldukça fazla tartışılan bir konsept oldu. Sizce Web3 nedir?

Web3 hakkında birçok kez tartışıldı, ancak anlaşılması zor bir şey değil. Web3, BTC ile paralel bir şekilde, insan ve varlık özerkliği odağını gerçekleştirebilen yeni nesil merkezi olmayan bir ağdır. Bununla birlikte, Web3 uygulamasının temeli, yalnızca güvenli ve yüksek hızlı bir zincir değil, aynı zamanda tahmin (oracle) araçları, akıllı sözleşmeler ve depolama gibi altyapının sürekli iyileştirilmesini de gerektirir. Bu nedenle, birçok proje gelecekte Web3’ün bir parçası olma potansiyeline sahiptir.

Bu nedenle MEXC, Blockchain’ini sınırlarını genişletmeye, çeşitli yollarda yüksek kaliteli projeleri keşfetmeye ve ilgili işbirliklerini yürütmeye devam edecektir. Ayrıca, metaverse uygulamasının temelinin de Web3 olduğunu düşünüyorum.

Soru 11: Kripto para portföyünüz var mı? Varsa, portföyünüzde hangi coin’ler yer alıyor?

Şahsen BTC ve MX tokenlerini uzun süredir tutuyorum. İyimser olarak düşündüğüm başka projeler de var, ancak başkalarının kararlarını etkilemekten çekindiğim için şahsi görüşlerimden bahsedemiyorum.

Sonuç

MEXC Global’in Türkiye CEO’su Kevin’e verdiği değerli cevaplardan dolayı teşekkür ederiz. MEXC borsasına da çalışmalarında başarılar dileriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir