Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.915
% 3.47
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.915
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Metaverse’ü Benimseyen Şirketler Arasına Microsoft da Katıldı

Facebook ya da “Meta” ve Nike’ın ardından Microsoft da metaverse ile ilgileniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Verge’ün aktardığına göre Microsoft, 3D avatar ve kapsamlı toplantı düzeni duyurarak daha eğlenceli bir çalışma ortamı deneyimi sunacak gibi görünüyor. Şirket bir avatarı canlandırmak için yaratıcısının sesini dinleyecek bir yapay zeka kullanacak. 

Daha önce aktardığımız üzere Nike da meterverse ile ilgileniyor. Şirket, metaverse ile ilgisi olduğu anlaşılan birkaç ticari marka başvurusunda bulundu. Hamleler, Nike’ın sanal giysiler satmayı planladığını ve metaverse alanının marka için artık bir öncelik olduğunu gösteriyor.

Bilindiği gibi sosyal medya devi Facebook, metaverse alanına verdiği ağırlığı göstermesi açısından ismini Meta olarak değiştirmişti. Bu hamle, kripto varlık ve teknoloji topluluklarında büyük ses getirdi. Metaverse’e odaklanan kripto varlıklar, oldukça büyük kazanımlar elde etti. Facebook bu hamleyi atmadan önce de sektöre 50 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını da açıklamıştı. Şirket ayrıca Avrupa’da metaverse ile ilişkili kollarda 10.000 yeni iş ilanı planladığını açıkladı. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir