Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.682
% 4.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.682
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Metaverse Teknolojileri Gelişiyor VR İçin Koku Duyusu Özelliği Geliştirdi

Metaverse

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2023’te metaverse odaklı şirketler tarafından sergilenen sanal gerçeklik (VR) deneyimine koku duyusu da eklendi.

Metaverse dünyası hem teknolojik hem proje bazından günden güne gelişmeye devam ediyor. Daha Geçtiğimiz aylarda Danışmanlık firması McKinsey & Company tarafından yayınlanan bir rapora göre metaverse’in 2030 yılına kadar potansiyel olarak 5 trilyon dolar değer yaratabileceğini öngörülüyordu.

Ancak rapor, sanal dünyaların daha da başarılır olabilmesi için kullanıcılara insani deneyimler sunması gerektiğini vurgulamaktaydı. CES2023’te ise konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Fortune tarafından yapılan bir habere göre, OVR Technology adlı bir firma çeşitli kokuları birbiriyle karıştırabilen bir kulaklık geliştirdi. Koku tanıtımı için kullanılan daha önceki bir versiyon, kullanıcıların marshmallow kızartmasından gül bahçesine kadar çeşitli ortamları koklamasına olanak tanıyordu.

OVR Technology CEO’su Aaron Wisniewski’ye göre, genişletilmiş gerçeklik yakında ticaret, eğlence, sosyal bağlantı, eğitim ve refah ile entegre olacak. CEO, kokunun bu deneyimlere “eşsiz bir güç” verdiğinin altını çizdi.

VR başlığının 2023 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığı bildiriliyor.

“Teknoloji Şu an Gerçeklikten Uzak”

FireFlare Games yöneticilerinden Aurora Townsend de, teknoloji piyasada hazır hale geldiğinde, firmalarının dokunma gibi sürükleyici hisleri de içeren bir VR flört uygulaması başlatacağını paylaştı.

Öte yandan CES katılımcılarından Ozan Özaşkınlı, bazı ürünleri test etti ve şu anda “gerçeklikten uzak” olduğunu vurguladı. Ancak teknoloji danışmanı, bu teknolojinin potansiyel olarak çevrimiçi toplantılara entegre edilebileceğini, çünkü teknoloji sayesinde kullanıcıların gerçekten bir şeyler hissedebileceğini de söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir