Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.844
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.844
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Metaverse Genç Oyuncuların İlgi Odağı Oldu

Bain & Company araştırması, genç oyuncuların eğlencenin geleceğine adım atmak için metaverse’de zaman ve para harcadıklarını ortaya çıkardı.

2021 yılında dünya genelinde bir üne kavuşan metaverse, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılıyor. Metaverse platformunda oluşturulan sanal dünyada arsa satın almaktan, oyun oynamaya kadar her şeyi yapabiliyorsunuz. Bu da metaverse’ün ortaya çıkardığı yeni gerçekliğini güçlendirmesini sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceğine yönelik görüşlerin hâkim olduğu sanal evrene en çok ilgi gösterenler arasında da genç oyuncular yer alıyor.

Metaverse’e En Çok İlgi 13-17 Yaş Grubundan

ABD, Brezilya, Çin ve Japonya’da 13-17 yaşlarındaki genç oyuncular, yaşlı oyunculara göre metaverse platformunda oyun oynamaya daha fazla zaman ve para harcıyor.

Genç oyuncuların ilk tercihleri arasında video oyunları, sosyal medyanın üstündeki eğlence kategorileri bulunuyor. Arkadaşlarıyla, gerçek dünyada fiziksel kişilerle olduğundan daha fazla sosyalleşebiliyorlar ve bu nedenle metaverse’e yoğun bir şekilde ilgi gösteriyorlar.

Zaman harcanmasının ana nedenleri tamamen sağlanan sürükleyici ve sosyal metaverse oyunu olsa da herkes oyunun geliştiricisi de olabilir. Para harcama konusunda ise oyun içi satın alımlar öne çıkıyor. Aslında geçmiş dönemlerde de moda olan mmorpg oyunlarında para harcamak önemliydi.

Metaverse’de de önem taşıyor çünkü genç oyuncuların yüzde 56’sı, performanslarını güçlendiren kilit açma özelliklerini tercih ediyorlar. Ödeme konusunda geçmişe nazaran daha rahat olan genç oyuncular, arkadaşları, ailesi veya yabancılarla rekabet etmek için video oyunları oynamayı, yalnız ve sadece eğlence için oynamayı seven yetişkinlerden daha çok seviyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir