Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.740
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.740
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Metaverse Coin ApeCoin’i Gelecekte Neler Bekliyor?

Bored Ape Yacht Club’ın yaratıcıları Yuga Labs tarafından piyasaya sürülen kripto para birimi Apecoin (APE) , geçen hafta yaklaşık yüzde 65 arttı, ancak hafta sonu bir düzeltme yaşadı. Yaşanan rallinin, Yuga’nın en yeni projesi Otherside’da arazi satışı başladığı için gerçekleştiği söylenebilir. Bored Ape temalı bir metaverse ve sanal dünya olan Otherside için ilk arazi satışı, 30 Nisan’da, yüksek beklentilerle açıldı. Peki metaverse coin APE’i gelecekte neler bekliyor? Coinmuhendisi.com olarak, yaşanan gelişmeleri ve Apecoin için gelecek beklentilerini aktarıyoruz.

Arazi satışında yaşanan sorunlar yatırımcıları düşündürüyor

Meta veri tabanındaki gayrimenkuller trend bir varlıklar haline geldi. Bu nedenle piyasadaki en başarılı NFT projesinin arkasındaki şirket, meta veri tabanındaki araziyi açık artırmaya çıkarmaya karar verdiğinde, kripto dünyasına dalgalanmalar yaşandı. Sonuç olarak, Otherside’da arazi satın almak için kullanılabilecek tek para birimi olan Apecoin’in fiyatı yükseldi. Piyasaya sürülmenin heyecanı kripto para birimini yeni zirvelere taşırken, Otherside’ın piyasaya sürülmesiyle ilgili sorunlar nedeniyle, en tutkulu APE destekçilerinin bile, kripto para biriminin geleceğini sorgulamasına neden oldu. Otherside’ın piyasaya sürülmesinden önceki günlerde, kripto topluluğu arasında çok fazla heyecan vardı ve bu da yatırımcıları Apecoin yatırımı yapmaya yönlendirdi. Apecoin, 1 Nisan’da yaklaşık 13 dolar olan APE fiyatı, 28 Nisan’da 27 dolar seviyelerine fırladı. Bu yükseliş onu, Mana veya The SAND dahil olmak üzere diğer tüm metaverse kripto para birimlerinden daha değerli kıldı. Web 3.0 yatırım şirketi 6056 Digital’in kurucusu Chasten Hamilton şunları söyledi:

Yuga’nın lansmanı yapmasının nedeni, bir yıl önce orijinal NFT düşüşünü kaçırmış, ancak Bored Ape ekosisteminin bir parçası olmak isteyen insanları dahil etmekti. Amaç eşitlikçi olmaktır.

Ancak Otherside müzayedesi bu yüksek beklentileri tam olarak karşılamadı. Merakla beklenen lansman gününde, arsa satın almayı planlayan birçok yatırımcı bunu gerçekleştiremedi. Sorun ise, yüksek Ethereum gas ücretleriydi. Alıcılar 55.000 mevcut Otherdeeds’den birini satın almaya çalışırken çok yüksek gas ücretleriyle karşılaştılar. Ethereum blockchain’indeki işlemlere yönelik talep arttıkça, gas ücretleri de artıyor ve Otherside lansmanında astronomik gas ücretleri ortaya çıktı. Bir arsayı basmak için, bir yatırımcının 2,6 ETH veya 7 bin dolar gas ücreti ödemesi gerekiyor. Müzayede Yuga için 300 milyon dolar toplarken, yatırımcılara Otherdeeds’i basmak 176 milyon dolara mal oldu. Ne yazık ki, lansmanın “eşitlikçi” olmayı amaçlamasına rağmen,, artan gas ücretleri nedeniyle, amacına ulaşamadı. Seri NFT kurucusu Olumide Gbenro, olayı şu sözlerle anlattı:

Zenginlerin daha da zenginleştiği bir an. Bunu karşılayabildiğime şükretsem de, çoğu insan fiyatlandırıldı ve BAYC bunun olacağını biliyordu. Anlattıkları kadar kapsayıcı ve eşitlikçi değiller.

Apecoin (APE)’i gelecekte neler bekliyor?

Apecoin fiyatı, Otherside’ın açılmasının ardından düştü. Kripto para birimi 30 Nisan’da 25 doların biraz üzerindeyken, 3 Mayıs’ta yaklaşık 15 dolar seviyelerine kadar düştü. Bu muhtemelen, açık artırmanın başarısızlıklarını izleyen olumsuz tanıtım ve ileriye dönük Apecoin faydasının bir kombinasyonundan kaynaklanıyor. APE’nin para birimi olarak diğer tek kullanım durumu, şimdilik, resmi lisanslı Bored Ape ürünlerini satın almak. Nifty World NFT’nin kurucusu Becks Perfect, token’in olduğundan daha fazla düşmemesini hoş bir şekilde şaşırdığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Genel basım ile ilgili sorunların yanı sıra, olumsuz topluluk hissi ve müzayedeyi takip eden ilk birkaç gün içinde piyasanın kaçınılmaz olarak yerleşmesinin ardından bir düzeltme görmek, beklediğimiz bir şeydi. Daha da düşebileceğine dair bir korku vardı. Opensea gibi daha fazla platform ticaret için kabul ediyor ve toz çöktüğünde ve Yuga Labs’tan bir sonraki büyük duyuru yapıldığında tekrar yükseleceğini tahmin ediyoruz.

Hamilton bu görüşleri tekrarladı ve “Apecoin’e yatırım yapmak, önde gelen Web3 şirketi Yuga Labs’tan hisse almaktır” dedi. Bored Ape Yacht Club’ın başarısı, NFT’ler dünyasındaki konumunu sağlamlaştırdı. Ancak, Otherside’ın piyasaya sürülmesinden sonra kripto dünyasında azalan duruş ve kısa vadede Apecoin için daha az fayda ile, token’in fiyatının, metaverse açılmadan önceki kadar hızlı bir şekilde artması pek olası görünmüyor…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir