Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.506
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.506
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

MetaMask Kullanıcıları, Dolandırıcıların Hedefinde

Dolandırıcılık

Gizlilik Politikası güncellemesiyle gündeme gelen MetaMask, dolandırıcılar için bir açık alan ortaya çıkardı.

MetaMask son Gizlilik Politikası güncellemesinin ardından kendisini sıcak suda buldu. Kullanıcılara IP’lerinin ve Ethereum (ETH) adreslerinin MetaMask’ın bir RPC sağlayıcısı olan Infura’ya aktarılabileceğini bildirdi. Bu da tartışmalara yol açtı. Kripto Twitter, MetaMask gizlilik politikasına yapılan son güncellemeyi tartışırken, dolandırıcılar gündemdeki MetaMask kullanıcılarını radarına aldı.

MetaMask Dolandırıcıları Destek Ekibini Taklit Ediyor

MetaMask gizlilik politikası nedeniyle gündeme taşınırken, dolandırıcılar destek departmanını taklit etmeye başladı.

Taklit hesaplar, kripto kullanıcılarını MetaMask cüzdanlarıyla ilgili sorunları bir e-posta adresine bildirmeye davet ediyor. MetaMask’tan para kurtarma, işlemleri değiştirme ve benzeri konularda yardımcı olduğu iddia edilen adresleri tanıtıyor. Tanıtılan tüm adresler, en büyük Ethereum (ETH) cüzdanı MetaMask ile hiçbir ilgisi olmayan popüler bir ücretsiz e-posta hizmetinde barındırılıyor.

MetaMask, görevlilerinin hiçbir zaman önce kullanıcılarla iletişime geçmeyeceğini yineledi. Bu nedenle, bu tür hesaplardan gelen tüm duyurular bariz dolandırıcılık olarak görülmeli ve göz ardı edilmeli. Aynı zamanda posta hizmeti veya sosyal medya yönetimine bildirilmelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir