Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.555
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.555
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Merkezi Borsaların İşlem Hacmi, 14 Trilyon Doları Aştı

The Block Research’e göre 2021 yılında merkezi kripto para borsalarında, 14 trilyon doların üzerinde işlem hacmi görüldü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bu veri geçtiğimiz senenin aynı gününe oranla %689’luk bir artışa işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl merkezi borsalar, 1,8 trilyon dolarlık işlem hacmine ulaşmıştı.

Binance, merkezi borsa piyasasına hakim olmayı sürdürüyor. The Block Research’ün verilerine göre toplam işlem hacminin %67’si Binance üzerinde gerçekleşti. Bu, 9,5 trilyon dolarlık işleme denk düşüyor.

Bu yıl hem merkezi borsalarda hem de merkeziyetsiz borsalarda büyük işlem hacim artışı görüldü. Merkeziyetsiz borsalarda da bu yıl içerisinde 1 trilyon doların üzerinde işlem hacmi gerçekleşti. Bu bir önceki seneye kıyasla %858’lik bir artış anlamına geliyor.

Dünyada merkez bankalarının kontrolsüz bir biçimde piyasaya para sürmesi, enflasyonun da fırlamasına neden oldu. Enflasyon arttıkça, hem kurumsal hem de perakende yatırımcılar kripto para sektörüne yaptıkları yatırımı artırdı. Özellikle ABD, para politikası nedeniyle kurumsal firmaların hedefi olmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir