Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.768
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.768
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Memo/Tag ve TxID Kodu Nedir ? Neden Önemlidir ?

Memo/Tag ve TXID kodu nedir ? Ne işe yarar ?

Memo/Tag diğer adıyla Destination Tag (Hedef etiketi) merkezi bir kripto para borsasındaki XRP/XLM/ATOM/HBAR adreslerinin arkasındaki transfer alıcısının tanımlanmasına olanak tanıyan ek bir adres özelliğidir.

BNB, XEM, XLM, XRP, KAVA, ATOM, BAND, EOS vb. bazı kriptolarla bir yatırma işlemi yaparken, işlemin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için ilgili etiketi veya Memo/Tag kodunu girmeniz gerekmektedir.

Bu kriptoların yatırma adresleri ortak olduğu için bu adrese yapılan kripto para transferlerinin kişi bazlı ayrışması ve o kullanıcının hesabına yansıması adına Memo/Tag kodu kullanılmaktadır. Ve başta Binance borsası olmak üzere diğer büyük borsalar, gönderim esnasında MEMO kodunun gerekliliği konusunda sizleri uyarmaktadır.

Memo/TxID

Yatırma işleminde Memo/Tag kodunun doğru ve eksiksiz girilmesi çok önemlidir. Memo/Tag Kodunun hatalı veya eksik olması halinde gönderilen kripto paralar hesabınıza otomatik olarak yansımayacaktır ve varlıklarınızın kaybolma riski yüksektir.

Memo/Tag kodu girmeden kripto varlık gönderdim ancak hesabıma gelmedi ?Kripto Varlıklarıma Tekrardan Ulaşabilirmiyim ?

Bir çok borsa bu tarz durumlar için destek sunmaktadır ancak bazen her iki platformla da irtibata geçmek durumunda kalabilirsiniz. Bu durum yorucu ve zahmetli bir bekleyişi beraberinde getirir.

Binance borsası yatırılan ancak ulaşmayan fonlar için Self Servis Kurtarma hizmeti sunmaktadır.

Yatırılan fonlarınız Binance hesabınıza ulaşmadıysa, fonları almak için Binance’ın sizlere sunmuş olduğu Self Servis Kurtarma hizmetine başvurabilirsiniz.

Hangi işlemleriniz için Self Servis Kurtarma hizmetine başvurabilirsiniz ?

  • Binance’te Etiket/Tag/Memo gerektiren bir coin yatırdınız fakat bu bilgiyi yanlış/eksik girdiyseniz,
  • Binance’te henüz listelenmemiş bir coin yatırdıysanız,
  • Kripto varlıklarınızı Binance üzerinde yanlış bir adrese ya da yanlış bir ağ seçerek yatırdıysanız;

Sadece Blockchain’de “onaylandı/başarılı” olarak işaretlenmiş işlemler için başvuru gönderebilirsiniz. İşlem “onaylanmadı” veya “başarısız” olarak işaretlenmiş ise maalesef sizlere yardımcı olamazlar. Sizler İşlemlerinizin “onaylandı/başarılı” durumlarını kontrol etmek için TxID/TxHash bilginiz ile  buraya tıklayıp işlemlerinizi takip edebilirsiniz.

Bazı işlemler self servis kurtarma için uygun değildir !
  • Çekim adresini yanlış girdiyseniz ve fonlar Binance hesabınızdan çekilmişse size yardımcı olamazlar.
  • Gönderici sizseniz (örneğin başka bir kullanıcının hesabına fon yatırdınız ve henüz ulaşmadı);
  • Yatırma adresi BNB Öncü Yakım Programı tarafından desteklenmeyen bir sözleşme adresiyse;
  • Başkalarının adına başvuruyorsanız Self Servis Kurtarma hizmetinden faydalanamazsınız.
  • Yalnızca kendi Binance hesabınıza yatırılmış olan kriptolar için Self Servis Kurtarma talebinde bulunabilirsiniz.

 

Self Servis Kurtarma hizmetine başvurmak için şartları sağlıyorsanız, Binance borsasına giriş yaptıktan sonra  link aracılığı ile Self Servis Kurtarma hizmeti formuna ulaşabilirsiniz.

Memo/Tag kodu nedir ?

Öncelikle Formdaki bilgileri eksiksiz olarak soldurmanız gerekmekte :

Coin : İşlem yapmak istediğiniz varlığın ismini girmeniz gerekmektedir.

Yatırılan fonun alıcı adresi : Varlığınızı aktarmak istediğiniz yatırma adresini girmeniz gerekmektedir.

Yatırma tutarı: Ne kadar yatırma talep ettiyseniz o miktarı buraya yazmanız gerekmekte.

TxID/TxHash : İşleminizin TxID kodunu girmeniz gerekmektedir.


TxID/TxHash Kodu Nedir ?

Belirli bir işlemi tamamlamak için kullanılan tanımlayıcı ifadeye bizler TxID diyoruz. Blokzincirinde tüm işlemler işlem ayrıntılarının görülebileceği benzersiz bir TxID ‘ye sahiptir. Sizler BscScan ve Etherscan gibi blokgezginleri sayesinde blokzincirlerinde gerçekleşen tüm işlemlerinizin takibini kolayca yapabilirsiniz.

Binance borsası üzerinden yaptığınız işlemin TxID koduna ulaşmak için öncelikle cüzdan kısmına girmeniz gerekmekte ve ardından işlem geçmişini tıklayarak bütün işlem detaylarına ve TxID koduna ulaşabilirsiniz.

Self Servis Kurtarma hizmeti kapsamında gerekli formu doldurduktan sonra en fazla 3 gün formun onaylanması için verilen süreyi beklemeniz gerekmektedir. Sizler başvuru sonucunuzu link aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Bu işlemin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi ve fonlarınıza tekrardan ulaşmanız neticesinde sizlerden, normalde alınan fee ücretinin 5 katı kadarı talep edileceğini unutmayın.

Sizler merkeziyetsiz herhangi bir cüzdandan Binance borsasına Memo/tag kodu olmadan varlık gönderdiyseniz ve Self Servis Kurtarma hizmeti ile form gönderiniz olumlu sonuçlandı ise, fonlarınız tekrardan gönderdiğiniz cüzdan adresinize geri gönderilir ve Memo/Tag adresine dikkat ederek tekrardan Binance hesabınıza kurallara uygun bir şekilde varlığınızı gönderebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

    • Tanju Akbıyık diyor ki:

      Öncelikle hangi borsaya varlık yatırmak istiyorsanız o borsanın yatırma kısmına giderek adres alamanız gerekiyor. İstediğiniz varlık adresini alacağınız sayfada adres bölümünün altından otomatik olarak memo/tag kodu görünecektir.

  1. YunusYAZ diyor ki:

    Merhabalar,Coinlist den binance’a coin gönderdim.Adres bilgisi doğru memo bilgisi girmeden gönderdim(uygulamasında böyle bir alan yoktu).Coinlist tarafında işlem başarılı dedi.Binance tarafına coinler gelmedi.Binace self servis i denedim başarılı dedi coin yatmadı hesabıma.Bilinmeyen Memo/Etiket Kurtarma bölümünden yapmaya çalışıyorum eşleşme bulunmadı dedi.Binance destek birimine yazdım coinlist ile görüşün dedi.Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir