Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.851
% 5.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.851
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Meme ve Metaverse Coin Analizi: Bu 7 Altcoin Fırladı!

Verilere göre, kısa bir süreliğine yaklaşık 40.000 dolara toparlanma kaydeden Bitcoin, akşam saatlerinde 36.000 doların altına indi. Bu sırada çeşitli metaverse ve meme coin projeleri yükseliş yaşadı. İşte detaylar…

Piyasada düşüş hakim: İşte yaşananlar

Bitcoin yazım sırasında 36.000 doların üzerinde kalmaya çalışırken piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, daha iyi bir durumda değil. ETH de saatler içerisinde yüzde 6 oranında değer kazandı. Tüm kripto varlıkları için genel piyasa değeri yaklaşık yüzde 7 düşerek 1.89 trilyon dolardan 1.77 trilyon dolara düştü. ApeCoin, STEPN gibi projeler yer alıyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere piyasa volatilitesi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) şahin eyleminin ortasında geliyor.

Dün, Fed Başkanı Jerome Powell faiz oranlarını yarım puan artırarak 2000’den bu yana en büyük faiz artırımını yaptı. Fed oranları artırdığında, kurumların ve bireylerin borç para alma maliyetini artırır. Ayrıca insanları paralarını biriktirmeye teşvik etmede zincirleme etkisi vardır. Hepsi bir araya getirildiğinde, bu oran artışının ekonomide yükselen enflasyonu frenlemesi amaçlanıyor – bu rakam arz kısıtlamaları ve Ukrayna’da devam eden çatışmalar arasında istikrarlı bir şekilde yükseliyor.

Bazı meme ve metaverse coin projeleri yükseldi

Şu anda, mevcut piyasada çok büyük bir umut ışığı görünmese de, veriler bazı kripto para birimlerinin artış yaşadığına işaret ediyor. Öncelikle metaverse coin projelerine bakarsak, Ariva (ARV) yüzde 15.2, StarSharks SEA (SEA) ise yüzde 5 oranında yükselmiş durumda. Metaverse coin’ler arasında yalnızca 2 coin yeşil tahtada işlem görüyor.

Yukarıda da görülebileceği üzere meme coin’lere bakıldığında ise daha çok yeşil renk gözlemleniyor. Meme coin’ler arasında en çok yükselen kripto para birimi, yüzde 8.2 ile HODL (HODL) oldu. Ardından Meme Inu (MEME) ve Kitty Solana Coin (KITTY) yüzde 7.7’şerlik bir yükseliş ile geldi. Son olarak CumRocket (CUMMIES) yüzde 5 oranında değer kazanırken, ShibaPup (SHIBAPUP) isimli bir altcoin yüzde 4.4 yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir