Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.250
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.250
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Meme Coin Zararı Nedeniyle Ünlü Borsaya Dava!

Merkeziyetsiz bir borsa olan Uniswap (UNI), kayıt dışı menkul kıymetler satmak ve ilgili riskleri kullanıcılarına göstermemekle suçlanıyor. Kuzey Carolina’dan bir Uniswap kullanıcısı olan Nessa Risley, geçen yılın Mayıs ve Temmuz ayları arasında EthereumMax, Bezoge Earth, Alphawolf Finance, BoomBaby.io, Matrix Samurai ve Rocket Bunny gibi düşük sermayeli “meme coin projelerine” yaklaşık 10.400 dolar yatırım yaptı. Trader o zamandan beri “önemli kayıplar” yaşadı ve bu nedenle yasal işlem yoluyla adalet aradı. İşte detaylar…

Meme coin projelerinden zarar eden yatırımcıdan dava

4 Nisan’da Risley, Uniswap’ın kimlik kontrolleri yapmadığını ve yaygın dolandırıcılık yapmak için dolandırıcılık benzeri kripto paraları listelemek için platformu kullanan “dolandırıcılara” menkul kıymet kısıtlamaları getirmediğini iddia ederek yasal işlem başlattı. İki ABD hukuk firması, Uniswap’a karşı, merkezi olmayan borsaya ve A16z ve Paradigm gibi ünlü VC firmaları da dahil olmak üzere destekçilerine “kripto paralar şeklinde menkul kıymetler teklif edip satarak menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri” için dava açtı.

Kim & Serritella LLP ve Barton LLP tarafından açılan dava, geçen Nisan ayından bu yana Uniswap’ta para kaybeden Risley gibi mağdurları platformun kurucuları ve geliştiricilerine karşı bir toplu davaya evirilmeyi amaçlıyor. Uniswap’ın, kullanıcılara sattıkları menkul kıymetler için ilişkili yatırımların riskine ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere “kayıt beyanlarını” ifşa etmediğini iddia etti.

SEC, Uniswap’i inceliyor

Ayrıca toplu dava, Uniswap Labs’in platformunda “pump ve dump” ve “rugpull” gibi yasa dışı faaliyetlere izin verdiğini belirtiyor. Ana suçlamalardan biri, açıklamaya göre, likidite sağlayıcılarına her işlem için ücretin bir kısmını ödeyerek dolandırıcılığı teşvik eden DEX’in ücret yapısını hedef alıyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD’nin menkul kıymetler gözlemcisi SEC, müşterilerin borsayı nasıl kullandığını, borsanın nasıl pazarlandığını ve genel olarak nasıl işlediğini belirlemeye çalışırken, geçen Eylül ayında Uniswap Labs’a karşı bir soruşturma başlattı. Daha önce, SEC başkanı Gary Gensler, Komisyonun denetlediği varlık türleri olarak sınıflandırılabileceğine inandığı DeFi protokolleriyle ilgili endişeleri özetledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir