Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.422
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.422
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Meksika, 2024 Yılına Kadar CBDC Piyasaya Sürmeyi Planlıyor

Meksika hükümeti, finansal katılımı artırmak için bu yeni teknolojileri ve ödeme altyapısını oldukça önemli gördüğünü ifade etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Meksika Merkez Bankası (Banxico) 2024 yılına kadar bir CBDC piyasaya sürmeyi planlıyor. Meksika hükümeti de atmış olduğu bir tweet’le bu planı doğruladı.

Paylaşılan tweet’e göre Banxico “bu yeni teknolojileri ve son teknoloji ödeme altyapısını önemli seçenekler olarak gördüğü için 2024 yılına kadar kendine ait bir dijital para birimine sahip olacak”

Banxico’nun Başkan Yardımcısı Jonathan Heath, Meksika basınına verdiği demeçte CBDC’nin 2024 yılına kadar piyasaya sürülmesinin planlandığını söyledi.

“Uzun süre yurt içinde ağırlıklı olarak ödemelerde kağıt para kullanacağız. Bu nedenle teknolojik gelişmelerden mahrum kalmak istemiyoruz”

2 Aralık’ta Banxico Başkanı Victoria Rodriguez Ceja, para otoritesinni bir CBDC lansmanını analiz ettiğini dile getirmişti.

Haziran ayında, Meksika Maliye Bakanı Arturo Herrera, kripto para birimlerinin ülkenin mevcut düzenleyici çerçevesi içerisinde yasal olarak benimsenmediğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir