Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.441
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.441
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Mayıs’ta Felaket” Ekonomist, Altın’da Bu Dipleri Bekliyor!

Altın ve dolara yönelik beklentilerini paylaşan bir uzman olan İslam Memiş, yakın zamanda yaptığı açıklamalarda yatırımcıları korkuttu. Memiş’e göre gelecek dönemde altın ve döviz için “felaket” gelebilir. İşte detaylar…

İslam Memiş, altın için alım tarihini verdi

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere enflasyon gibi faktörlerden etkilenen altın için İslam Memiş, düşüncelerini paylaştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, Türkiye’deki asıl gündemin Rusya-Ukrayna değil, ekonomi olduğunu söyledi ve kurlarda bizi zor zamanların beklediğine işaret etti. Uzmana göre Mayıs ayında piyasalarda dengeler değişecek ve herkesin olacaklar için temkinli olması gerekiyor.

Borsadaki yükselişin sağlıklı olmadığını düşünen İslam Memiş, enflasyona rağmen dolar kurunun sabit olmasının normal olmadığını belirtti. Dolar, bir süredir 14.00-14.8 civarlarında dolanıyor. Uzman, her an bir sıçrama yaşanabileceğini ve doların 18 seviyelerine yeniden çıkabileceğini düşünüyor. Daha önce, 2021 yılının son haftalarında doların 18 liraya kadar çıktığı görülmüştü.

Uzmana göre Mayıs ayında işler karışacak

Uzman, gram altının 900 lira seviyelerinde sıkıştığını belirtti ve Nisan ayına işaret etti. Memiş, Mayıs ayında büyük fırtınalar yaşanabileceğini söyledi ve yatırımcıları, yaşanacak olumsuzluklara karşı uyardı. Küresel çapta da bir daralma yaşanacağını düşündüğünü belirtti. Memiş ayrıca döviz kurlarındaki gerilemeden bahsederek şu anda alım yapmak için çok ucuz olduğunu belirtti. Gram altının 900 liranın altına sarkması durumunda bir alım fırsatı sunacağına dikkat çekti.

Ons altında ise 1.925 doların kritik olduğunu söyleyen uzman, bu seviyenin hem direnç hem de destek seviyesi olduğunu ifade etti. Ons altının bu seviyenin altına inmesi durumunda 1.880 doların, bu seviyenin üzerine çıkması durumunda ise 1.960 doların görülebileceğini aktardı. Altının, bu aralıkta gezinmeye devam ettiğini söyleyerek analizini sonlandırdı. Yazım sırasında ons altının fiyatı, haftayı yükselişle açmış gibi görünüyor. Ons altın 1.957 dolar seviyelerinden el değiştiriyor. Gram altının fiyatı da aynı şekilde yükselerek 927 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir