Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.661
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.661
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Mayıs-Haziran’da Dikkat Edilecek 4 Altcoin Çıktı!

Kripto para yatırımcıları son zamanlarda telafisi zor kayıplarla karşı karşıya kaldı. Ayı piyasası göz önüne alındığında, yatırımcıların büyük bir kısmı, birikimlerini güvende tutmak için stabilcoin’lere geçti. Ancak UST’de yaşanan sıkıntı ve Terra (Luna) fiyatının sıfıra yaklaşması, yatırımcıların zararlarını büyüttü. Tüm bu gelişmelerle birlikte, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), diğer büyük altcoin projeleri ile birlikte kayıplar yaşadı. Yatırımcılar şimdi, zararlarını telafi edebilecekleri ve dip seviyelerden toplayabilecekleri sağlam altcoin projelerini araştırıyor. Coinmuhendisi.com olarak, Mayıs ve Haziran aylarında dikkat edilecek 4 altcoin projesini aktarıyoruz.

Lider altcoin projesinin ekosistemindeki geliştirmeler devam ediyor: ”Ethereum (ETH)”

Ethereum (ETH) değişiyor. EIP 1559 ile Ethereum, gas ücretleri yapısını çoktan değiştirdi. Bu, daha az gas savaşına ve dolayısıyla işlem maliyetlerinin düşmesine neden oldu. Ethereum ayrıca sorunsuz çalışan bir token yakma mekanizması da tanıttı. Artık işlem hızında bir artış ve işlem fiyatlarında daha fazla düşüş görmemiz gerekiyor. Bu arada Ethereum 2.0 yükseltmesi ile Ethereum, Proof of Work konsensüs mekanizmasından Proof of Stake konsensüs mekanizmasına geçiyor.

Öte yandan, Ethereum TVL’sinin (Toplam Kilitli değer) diğer zincirlere geçtiğini gördü. Ancak, bu zincirlerin son zamanlardaki performansları (Solana’nın yaşadığı sorunlar ve Luna’nın çökmesi) o kadar güvenilir olmadıklarını kanıtladı. Ethereum’un geliştirici topluluğu en güçlü olmaya devam ediyor ve yaklaşan yeniliklerle TVL geri dönecek.

Terra’nın yaşadığı sorunlardan güçlenerek çıktı: ”Cosmos (ATOM)”

Terra’nın Cosmos SDK üzerine kurulmuş bir blockchain olduğunu biliyor muydunuz? Bu ne anlama geliyor? Cosmos’un itibarına zarar verir mi? Aksine bu durum, Cosmos’un daha dayanıklı olduğunu kanıtlayacak ve itibarını artıracaktır… Bu nedenle, Cosmos, kendi devasa ekosistemlerine sahip olan bir proje ekosistemi oluşturabilir.

Kava ve Secret Network gibi bazı harika projeler Cosmos’u şimdiden büyük zirvelere taşıyor. IBC (Inter Blockchain Communication) Protokolünün tanıtılması, köprü hack’leme riski olmaksızın zincirler arası transferlerin yepyeni bir dünyasının kapılarını açmıştır.

Geleceğin blockchain’i olma potansiyeline sahip: ”Polkadot (DOT)”

Polkadot tüm olumlu adımları yavaş yavaş atıyor. Kripto dünyasının güçlü oyuncularından Palkadot, güçlü ekosistemi ile uzmanların uzun süredir yakın takibinde yer almaktadır. Geleceğin dünyasında sadece dijital varlıklarla işlemleri değil, birçok varlık türü için çözüm sunma hedefi büyük yatırımcıların da ilgisini çekmektedir.

Moonbeam ve Astar gibi projeler TVL’de büyüyor. Bu nedenle, ekosistemin çok fazla sinerjisi var ve Acala’nın aUSD’sinin ana stabilcoin haline gelmesi için kökleşmiş bazı büyük projeler var. Ağ, sıfır kesinti ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Cosmos ile birlikte Polkadot, geleceğin blockchain’i olma potansiyeline sahiptir.

En iyi metaverse altcoin projelerinden biri: ”The Sandbox (SAND)”

Yalnızca 2 gerçek merkeziyetsiz Metaverse altcoin vardır: Decentraland (MANA) ve The Sandbox (SAND). Bu token’lerin her ikisi de ayı piyasasında büyük bir esneklik gösterdi. Gelişmişlik açısından bakıldığında en gelişmiş altcoin projeleri olarak görülen MANA ve SAND’ın, harika ortaklıkları ve çok iyi liderlik ekipleri, toplulukları var. Metaverse gelecekse, Sandbox ve Decentraland ileriye giden en önemli yoldur. Listemizde MANA yerine SAND’a yer veriyoruz, çünkü MANA’dan daha düşük bir piyasa değeri ve arazi fiyatları var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir