Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 3.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

MATIC Mucidi: Bu Altcoin, Web 3.0’e Hakim Olacak!

Ethereum (ETH) ölçeklendirme çözümü Polygon’un (MATIC) kurucu ortağı Sandeep Nailwal, son zamanların popüler konusu Web 3.0 alanına Ethereum (ETH)’un hakimiyet sağlayacağını düşünüyor. Nailwal ayrıca, ölçeklenebilirlik sorunundan ve layer-1 çözümlerinin sunduklarından bahsediyor. İşte Nailwal’ın son röportajının detayları…

MATIC kurucu ortağından Web 3.0 yorumu

Polygon’un (MATIC) kurucusu Sandeep Nailwal, Scott Melker’ın yaptığı yeni bir röportajda, Ethereum’un, Web 3.0’a “ezici bir şekilde” hükmedebileceğini söylüyor.  Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Web 3.0, veri odaklı ve semantik web sağlamak için makine tabanlı bir veri anlayışı kullanmaya odaklanacak web siteleri ve uygulamalar için üçüncü nesil internet hizmetleridir. Web 3.0’ın nihai hedefi, daha akıllı, bağlantılı ve açık web siteleri oluşturmaktır. Nailwal, Ethereum’un hakimiyeti konusunda aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Web 3.0 argümanımız, tüm alanın Ethereum veya belirli bir layer-1 olacak şekilde gelişeceği yönünde. Ağ etkileri açısından yüzde 99.999 oranda Ethereum’un hakim olacağına inanıyoruz. Bir varlık olarak Ethereum, ETH evrim geçirdi. Ethereum ağı, merkezi olmayan bir protokol olarak nasıl gelişti? Ethereum topluluğu, bizim gibi insanlar kendi protokolümüz gibi Ethereum için savaşacak şekilde nasıl gelişti? Ethereum’un çok büyük bir avantajı var ve buna dönüşen başka bir layer-1 görmüyoruz.

Ölçeklenebilirlik sorunları devam ediyor

Polygon (MATIC) kurucu ortağı, Ethereum’un hız ve maliyet sınırlamalarından muzdarip olsa da, rakiplerinin aksine merkeziyetsiz bir şekilde kalmayı başardığını söylüyor. Nailwal, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından icat edilen “ölçeklenebilirlik üçlemesine” atıfta bulunarak, Ethereum’un, ölçeklenebilirliğe göre güvenliğe ve merkeziyetsizliğe öncelik verdiğini söylüyor. Bu üçlemenin, bir Blockchain’in ölçeklenebilirliğinin güvenlik ve merkeziyetsizliği tehlikeye atabileceğini söylüyor. Polygon’un kurucusu Nailwal, bu konuda aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Ölçeklenebilirlik, güvenlik ve merkeziyetsizlik – bunlardan yalnızca ikisini seçebilirsiniz, doğru. Ve güvenliği seçemezsiniz – güvenli olmanız gerekir. Öyleyse, ölçeklenebilirlik merkeziyetsizlik, birini seçmelisiniz. Ethereum’dan biraz daha ölçeklenebilir olduklarını söyleyen herhangi bir katman-1 – sonunda merkeziyetsizlik yerine ölçeği seçerler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir