Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.704
% 5.85
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.704
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mask Network Mastodon Sunucusu Pawoo.net’i Satın Aldı

Mask Network

Kullanıcıların sosyal medya üzerinden şifreli mesajlar ve kripto para transferleri göndermesine olanak tanıyan bir protokol olan Mask Network’e bağlı bir kuruluş olan Social Coop Limited, bir blog gönderisine göre sosyal medya sitesi Mastodon’daki en büyük sunuculardan biri olan Pawoo.net’i satın aldı.

Blog yazısında, satın almanın maliyeti açıklanmadı ancak yeni ekibin 21 Aralık’ta operasyonları devralacağı belirtildi. Japonya merkezli Pawoo, yaklaşık 800.000 kullanıcısıyla Mastodon’da  en büyük sunuculardan biri.

Elon Musk’ın Ekim ayında Twitter’ın başına geçmesinden bu yana Mastodon’un popülaritesi hızla arttı. Musk tartışmalı bir şekilde Mastodon ve diğer sosyal medya web sitelerini tanıtan kullanıcıları kısıtlamış ve Çarşamba günü Twitter’da yaptığı bir konuşmada bu kararın “bir hata olduğunu” kabul etmişti.

Crunchbase’e göre, satın almanın “merkezi olmayan bir sosyal ağ ve özgür, açık bir internet” oluşturmaya yardımcı olacağını söyleyen Mask Network, 2017’deki lansmanından bu yana yatırımcılardan yaklaşık 50 milyon dolar topladı.

Mask Network Nedir?

Mask Network günümüz interneti Web 2.0 ve geleceğin interneti web 3.0 ile köprü olması için tasarlanmış bir protokoldür. Protokol sayesinde kullanıcılar Web 2.0 altyapısını kullanan sosyal medya ağlarında Web 3.0 özelliklerini kullanabilmektedir. 

İlk olarak Temmuz 2018’de piyasaya çıkan Mask Network’ün temel amacı kullanıcıların Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında gönderilerinin şifrelenmesine, kripto varlıların aktarılmasına, dosya aktarımına, NFT pazar yerleri oluşturulmasına ve Dapp’lerin kullanılmasına kadar birçok işlemin sosyal medya üzerinden çıkış yapmadan gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktır.  

Mask Network sosyal medya ağları üzerinde kullanıcıların sansürden etkilenmemesine ve gizliliklerine odaklanmaktadır. 

Daha Fazla Bilgi İçin İnceleme Yazımızı Okuyunuz

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir