Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.848
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.848
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Mark Zuckerberg, Metaverse’ten Umudunu Kesmedi

Meta’nın metaverse’ü için milyarlarca dolar harcandı ve geri dönüş çok az oldu, ancak CEO Mark Zuckerberg projesini yürütmekte ısrarcı.

Meta şirketinin üçüncü çeyrek mali raporları açıklandığında, metaverse departmanı Reality Labs‘ın 3.7 milyar dolar zarar ettiği ortaya çıktı. Zuckerberg, yaşanan ekonomik sıkıntıların ortasında, insanların çalışabileceği, oyun oynayabileceği ve sosyalleşebileceği bir metaverse oluşturma planına devam ediyor.

Mark Zuckerberg’in Meta ile Hedefi Büyük

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin milyarlarca dolar zarar etmesine rağmen metaverse planlarından hala umutlu ve birinin bunu geliştirmesi gerektiğini iddia ediyor.

New York’ta 30 Kasım’da düzenlenen DealBook Zirvesi‘nde bir söyleşiye uzaktan katılan Zuckerberg’e, teknoloji devlerinin metaverse oyununun maliyeti ve platform üzerindeki şüpheler göz önüne alındığında hala uygulanabilir olup olmadığı konusundaki düşünceleri soruldu.

Zuckerberg, soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Bence on yıllık bir zaman ufkunda işler önümüzdeki birkaç yıl için içinde bulunduğumuz bölgeden çok farklı görünüyor… İyimser olduğumuz her konuda hala tamamen iyimserim. 2030’larda burada iletişim kuruyor ve bugün sahip olduklarımızla tamamen aynı olan bilgisayar cihazlarını kullanıyor olmayacağız ve birilerinin bunu inşa etmesi, buna yatırım yapması ve buna inanması gerekiyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir