Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.926
% 3.40
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.926
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Mark Mobius, hisse piyasası için Bitcoin fiyatını takip etmeyi önerdi

Investing.com – Tecrübeli yatırımcı Mark Mobius, konuya farklı bir açıdan bakarak hisse piyasalarında dibin görülüp görüşmediğini anlamak için Bitcoin fiyatının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Mobius Capital Partners kurucu ortağı ve tecrübeli yatırımcısı Mark Mobius, Bloomberg ile yaptığı röportajda Bitcoin performansının hisse piyasalarının görünümü hakkında bir fikir verdiğini söyledi.

Mobius, 7 gün 24 saat işlem yapılabilen ve güncel gelişmelere çok hızlı tepki verilen kripto para piyasalarının yatırımcı duyarlılığı açısından önemli bir ölçü olduğuna inanıyor. Bitcoin ile ABD hisse piyasası arasındaki korelasyonu farklı şekilde yorumlayan yatırımcı, Bitcoin düşüşünün ardından ertesi gün Dow Jones’da da düşüşler görüldüğüne dikkat çekerek takip edilmesi gereken modelin bu olduğunu söyledi.

Bitcoin’in öncü bir gösterge olduğuna inanıyor

Gelişmekte olan pazarlar konusundaki tecrübeleriyle tanınan Mobius, kripto para piyasalarında derin bir düşüş trendinin gündemde olduğu bu dönemde piyasaya farklı bir bakış açısı sunarak Bitcoin’in öncü bir gösterge olduğunu iddia etti.

Hisse senedi piyasaları hakkında da fikirlerini paylaşan Mobius, piyasalardaki hacmin düşmesiyle birlikte dibin görüldüğüne inanıyor. Buna göre tecrübeli yatırımcı, bireysel ve kurumsal yatırımcıların, sert kayıplardan sonra piyasaya daha fazla fon aktarmamasından dolayı hisse senedi almaya başlamanın zamanının geldiğini öne sürüyor.

ABD Fed, son 40 yılın en yüksek enflasyon oranının görülmesinin ardından sıkılaştırıcı para politikaları daha etkin şekilde kullanmaya başladı ve borçlanma maliyetlerini artırdı. Bu durum resesyon beklentilerine yönelik endişeleri artırırken geçen hafta ABD borsalarının ayı piyasasına girdiğine dair söylemler ortaya çıktı. Nasdaq, ortalama yüzde 30 değer kaybı görürken S&P 500 endeksinde yüzde 20’yi aşan kayıplar görüldü.

Kripto paralarda ayı piyasası devam ediyor

Mark Mobius, Bitcoin yatırımcılarının sert düşüşlere rağmen alıma devam etmesinin teslim olmadıklarını ve yükseliş konusunda umutlu oldukları anlamına geldiğini söyledi. Mobius, bu durumun aynı zamanda kripto piyasalarında ayı piyasasının devam edebileceğine dair bir işaret olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Kripto para piyasaları toplam değeri, 2021 yılı Kasım ayında 3 trilyon dolar ile zirve gördükten sonra Fed’in faiz artırımlarına başlayacağına dair sinyallerinin verilmesiyle her geçen gün eriyerek bu ay, 1 trilyon doların altına kadar geriledi. Bu süre zarfında piyasanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 69.000 dolarlık zirve fiyatından geçen hafta görülen dip fiyat 17.660 dolara kadar düşerek yüzde 75’e ulaşan değer kaybı gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir