Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.262
% 3.93
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.262
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Mantra DAO Nedir? OM Coin Nasıl Alınır?

Mantra DAO nedir? Mantra DAO, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Web3 alanına yoğunlaşan ve bu alanlarda hizmetler sunan bir Blockchain projesidir. Bu makalede Mantra DAO nedir, ne sunar, OM coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Mantra DAO nedir?

Mantra DAO, kullanıcılarına DeFi hizmetleri sunan merkeziyetsiz bir platformdur. RioChain blok zinciri üzerine inşa edilen platform, Polkadot blok zinciri ile bağlantı kurmayı amaçlıyor. Sunduğu DeFi hizmetlerinin yanı sıra Mantra, Web3 kavramını da benimsiyor. Proje, bu alandaki ekosistemlerden biri olmayı hedefliyor. Projenin OM coin isimli yerel bir kripto para birimi bulunuyor. Aynı zamanda bir yönetişim tokeni olan OM, platform içerisinde çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkıyor.

2020 yılının ekim ayında piyasaya sürülen Mantra’nın sunduğu DeFi hizmetleri arasında staking ve borç verme öne çıkıyor. Bu hizmetler ile yatırımcılar yüksek oranlarda kâr elde edebiliyor. Mantra’yı diğer DeFi projelerinden ayıran bazı özellikleri bulunuyor. RioChain üzerine inşa edilen proje, Polkadot Blockchain’e bağlanmayı planlıyor. Bunun yanında proje, Cosmos (ATOM) ve Terra (LUNA) gibi diğer kripto paralar için çok varlıklı staking ve borç verme hizmeti sunuyor. Ayrıca proje, işletmeler arası merkeziyetsiz erişim gibi çeşitli web3 öğelerini barındırıyor.

OM Coin nedir? Ne için kullanılır?

OM coin, Mantra DAO platformunun yerel kripto para birimidir. OM, Ethereum Blockchain üzerinde ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturuldu, ancak tokenin Binance Smart Chain ve Polygon blok zincirlerinde de versiyonları bulunuyor. Tokenin maksimum arzı 888,8 milyon adet olarak sınırlandırıldı. Bu, tokenin deflasyonist olduğunu ve talebin artması halinde yeni token basılamayacağı için değerinin artacağını gösteriyor. Ekosistem içerisinde OM’nin çeşitli kullanım durumları bulunuyor.

Öncelikle OM coin, DAO’nun yönetişim tokeni görevi görüyor. Bu, token sahiplerinin platformda alınan kararlarda oy hakkı olduğunu gösteriyor. OM’nin yönetişim tokeni olarak çalışması ağın merkeziyetsizliğini sağlıyor. Bunun yanında OM, staking için de kullanılabiliyor. OM sahipleri, varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyebiliyor ve vade sonunda ek token ödülleri kazanabiliyor. Yüksek oranda OM stake eden kullanıcılar, tahmini olarak yıllık %88,8 getiri elde ediyor. Ayrıca OM sahipleri, varlıklarını ödünç verebiliyor. Borç verme aracılığıyla katılımcılar, faiz üzerinden kazanç sağlayabiliyor.

Yazının yazıldığı sırada OM coin, 44 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 588. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak token, maksimum arzın %51’ine ulaşmıştı, 456 milyon OM dolaşımda bulunuyordu.

OM coin Nasıl Alınır?

Mevcut olarak OM coin; Binance, OKX, KuCoin ve Phemex gibi kripto para borsaları tarafından listeleniyor. Mantra DAO projesi ile ilgilenen yatırımcıların öncelikle bu borsalardan birine üye olmaları gerekiyor. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına dolar veya lira gibi bir itibari para birimi yatırarak tokeni satın alabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir