Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.585
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.585
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Madenciler Bitcoin Satıyor! Analist: Bu Dipleri Görebiliriz

Önceki gün %3’lük düşüşün ardından, Bitcoin bugün 42.000 dolar civarında işlem görüyor. Analistler, önümüzdeki haftalarda, daha fazla yatırımcı satıp kazanç elde ettikçe daha büyük bir düşüşle karışılacağımıza inanıyor. BTC 40.000 dolar desteğini kırarsa, analistlere göre serbest düşüşe geçebiliriz.

Bitcoin madencileri, Kasım ayından bu yana ilk kez kriptolarını satıyor

Delphi Digital tarafından yapılan bir araştırmaya göre, lider kripto günlük, haftalık ve aylık direnç yakınsamasına yaklaşıyor. Firmanın uzmanlarına göre bu, yakın gelecekte olası bir fiyat sınırına işaret ediyor. Direnç bölgelerinin yakınsamasının ve son zamanlardaki düşük seviyelerdeki ilerlemenin hızı ve boyutunun bir sonucu olarak, “kar alma/risk azaltma davranışını beklemek için doğal bir nokta” sağlıyor.

Analistler 40 bin doları takip ediyor

Uzmanlara göre BTC desteğini 40.000 doların üzerinde tutmalı veya bir sonraki destek seviyesine, yani 38.500 dolara düşmeli. BTC bu destek seviyesini kırarsa düşüş derinleşebilir. Twitter’dan “Crypto_Ed_NL”, 40.000 dolara geçişi dört gözle beklediğini belirterek kabul ediyor. Fiyat bu seviyenin altına düşerse analiste göre piyasayı ayılar devralacak.

Bitcoin madencileri ödüllerini satıyor

Diğer bir kötü haberde, araştırmalar, Bitcoin madencilerinin kripto para biriminin geleceği konusunda daha az iyimser olduğunu ve çoğunluğun yeni üretilen BTC’leri sattığını gösteriyor. Glassnode verilerine göre, madencilerin BTC varlıklarını izleyen bir istatistik, geçen yıl Kasım ayından bu yana ilk kez negatife döndü. Glassnode’a göre bu, daha küçük, daha az verimli madencilerin sıkıştırıldığına ve bu eğilimin yalnızca önümüzdeki haftalarda devam edeceğine dair bir ipucu olabilir. Örneğin BTC madencileri, fiyat Ocak ayında yaklaşık 30.000 dolara düştükten sonra bile pozisyonlarını artırmaya devam etti. Halka açık madenciler ise bu gelişmeden rahatsız değil. Fred Thiel tarafından yönetilen ve Ocak kripto çöküşünden bu yana hisseleri %40 oranında iyileşen Marathon Digital bunlardan biri.

Bloomberg, bir şirket sözcüsünün şunları söylediğini paylaştı:

Ekim 2020’de uzun vade tutmaya başladık ve o zamandan beri tek bir satoshi satmadık.

Halka açık bir madencilik şirketi olan Hut8 Mining’in yatırımcı ilişkileri başkanı Sue Ennis şunları söyledi:

Bitcoin’e inanıyoruz. Bitcoin, bazı madenciler tarafından masrafları karşılamak için satılır veya kullanılır. Kendimize ‘hodl’ ya da tutunuruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir