Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.380
% 4.54
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.380
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Madenci Kapitülasyonu: Bitcoin Satışları Devam Edecek Mi?

Madenciler ayakta durmak için kripto paralarını boşaltıyor. Bu nedenle lider kripto artan satış baskısı ile karşı karşıya. Coin Metrics’in yakın tarihli bir raporuna göre, madenciler Haziran ayında şimdiye kadar en az 500 milyon dolar değerinde Bitcoin sattı.

Bitcoin madencileri rezerv satıyor

Bir zamanlar gelişen Bitcoin madencilik endüstrisi, kendinin en büyük düşmanı haline geldi. Birden fazla rapor, Bitcoin madencilerinin operasyonlarının maliyetini karşılamak için daha fazla BTC sattığını gösteriyor. Artan satış, herhangi bir olası Bitcoin toparlanmasını sağlamıyor. Bu nedenle madenci karlılığı üretim maliyetinin altına düşmeye devam ediyor. Bu sefer de daha fazla satışa yol açıyor.

Arcane, araştırmasına ilişkin yakın tarihli bir rapor yayımladı. Rapor, madencilerin cüzdanlarından ayrılan Bitcoin miktarında önemli bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca raporda, şu hususların altı çiziliyor:

2022’nin ilk dört ayında, halka açık madencilik şirketleri BTC üretiminin %30’unu sattı. Madenciliğin düşen karlılığı, bu madencileri Mayıs ayında satış oranlarını üretimlerinin %100’ünden fazlasına çıkarmaya zorladı. Operasyonel maliyetler madencilerin karlarını aştı. Onları farkı kapatmak için Bitcoin rezervlerine başvurmak zorunda bıraktı.

Başka yerlerde, önde gelen Bitcoin madencisi Bitfarms, rekor kıran kripto düşüşünün ortasında satışını artıran uzun bir firma listesindeki en son şirket oldu. Coinmuhendisi.com’dan da takip ettiğiniz üzere Bitfarms, likiditesini artırmak amacıyla geçtiğimiz hafta 62 milyon dolara 3.000 Bitcoin sattığını bildirdi.

Bitcoin Hash Ribbons son zamanlarda kapitülasyona döndü

Yakın tarihli bir Coin Metrics raporu, madenci kapitülasyonunun mevcut eğilimini de vurguluyor. Kripto analiz firması, madencilerin Haziran ayında şu ana kadar en az 500 milyon dolar değerinde BTC sattığını tahmin ediyor. Ayrıca, stoklarını neredeyse üçte bir oranında küçülttüğünü kaydediyor.

Madenciler tarafından tutulan BTC arzı / Kaynak: Madeni Para Metrikleri

Ağın 30 günlük ve 60 günlük hareketli ortalamalarını ölçen bir gösterge olan Bitcoin Hash Ribbons da son zamanlarda kapitülasyona döndü. Bu, madencilerin makinelerini çalıştırmanın, blok ödüllerinden geri kazanabileceklerinden daha pahalıya mal olmaya başladığından, makinelerini kapattığını gösteriyor.

Bitcoin hash oranı düştüğünde, ağ madencilik zorluğunu azaltmak için programlanır. Bununla birlikte, zorluk ayarlamaları sadece yaklaşık iki haftada bir yapılabileceğinden, ağın madenciler ile tekrar dengeye ulaşmasının biraz zaman alması muhtemel. Son düzenleme 22 Haziran’da yapıldı ve zorluk %-2,35 azaltıldı.

“Madenciler ayakta kalmak için rezervlerini satmaya devam edecekler”

Aynı zamanda, madencilik şirketlerinden yapılan zorunlu satışların, lider kripto için anlamlı bir toparlanmayı boğması mümkün. Bitcoin’in fiyatı, yaklaşık 30.000 dolarlık ortalama üretim maliyetinin altına düştü. Uzmanlara göre, bu yüzden madenciler ayakta kalmak için rezervlerini satmaya devam edecekler. Bunun, madencileri maliyetlerini karşılamak, fiyatını bastırmak, toparlanmayı önlemek ve onları kısır bir satış döngüsüne hapsetmek için daha fazla BTC satmaya zorlaması muhtemel.

Bitcoin, mevcut depresif fiyat aralığından kurtulmak için muhtemelen önemli bir yükseliş katalizörüne ihtiyaç duyacak. O zamana kadar madenciler beklemek zorunda kalacak. Bir toparlanmanın gerçekleşmesi için yeterince uzun süre ayakta kalmayı umacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir