Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.687
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.687
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Macar Sanatçı, Satoshi Nakamoto Heykelini İçeren NFT’siyle Bitcoin’in (BTC) Enerji Tüketimini Eleştirdi

Macar bir sanatçı, Macaristan’ın Budapeşte kentindeki Satoshi Nakamoto heykelini içeren NFT’yi açık artırmada satıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin’in yüksek elektrik maliyeti hakkında yorum yapan sanatçı Peter Weiler, heykelin boynuna 18.894.650.000 dolarlık büyük boy bir banknot yerleştirdi. Weiler, kripto paralara dair coşkusuna rağmen, Bitcoin madenciliği tarafından tüketilen enerji miktarı hakkında farkındalık yaratma ihtiyacı hissettiğini söyledi.

Weiler, Facebook’taki gönderisinde “Kripto tarafından çok fazla servet yaratıldı ve bunun ne pahasına olduğunu görmemiz gerekiyor” dedi. Değişimin gerekli olduğunu ve yakında “enerji dostu ve düşük maliyetli kripto çözümleri ile” geleceğini de sözlerine ekledi. NFT’leri basmak için Tezos’un kullanılmasının sebebi savunduğu çevresel kaygılardır.

Enerji Maliyetlerine Değindi

Kışla birlikte artan enerji fiyatlarına da değinen Weiler, NFT’den elde edilen geliri Budapeşte’deki bir evsizler barınağına bağışlayacağını söyledi. Weiler, “Budapeşte’deki Satoshi heykelindeki gerilla eylemimin iyi şeyler yapabileceğini düşündüm” dedi.

Eylül ayında, Bitcoin yaratıcısı/yaratıcıları Satoshi Nakamoto heykeli, Macaristan’ın Budapeşte kentindeki Graphisoft Park’ta açıldı. Sembolik olarak, heykelin yüzü yansıtıcı bir yüzeye sahiptir, böylece izleyiciler kendilerini Nakamoto olarak görebilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir