Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.039
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.039
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

LUNA’dan Sonra Morgan Stanley: Bu Altcoin Piyasalarına Dikkat!

Morgan Stanley, 2022’deki altcoin çöküşü ortaya çıktıkça, metaverse ve NFT yatırımcılarının, bir sonraki düşüşün merkezinde olabilecekleri konusunda uyarıyor.

Morgan Stanley, Terra fiyaskosundan sonra bu altcoin piyasasına işaret etti

Geçen hafta yayınlanan bir araştırmaya göre, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralarda ciddi düşüşler, hisse senedi piyasalarındaki çöküşle bağlantılı değildi. Coinbase, kripto uzmanı Sheena Shah’ın gözlemlediği gibi, artan maliyetlerin yatırımcının “asgari gerçek kullanıcı talebiyle spekülasyondan” kaynaklandığını söyledi. Shah’ın analizleri, spekülasyonun kripto paralarla sınırlı olmadığını söylüyor. Metaverse’deki NFT’ler ve dijital gayrimenkul, spekülasyonların hedefi olmuştur. Sadece al-sat üzerinden para kazanmak için yatırım yapıldığı için her iki taraf için de sorun yaratacağı belirtiliyor.

Shah’a göre, birçok tüketici NFT’leri başka bir teklif verene daha iyi bir fiyata satma beklentisiyle satın alıyor. NFT piyasası yıla sert bir başlangıç yapmıştı. Chainalysis’in Mayıs ayı analizine göre, toplam NFT işlem faaliyeti Şubat ortası ile Mart ortası arasında 3,9 milyar dolardan 964 milyon dolara yükseldi. Moonbirds gibi son zamanlardaki yüksek profilli NFT koleksiyonları ve Bored Ape Yacht Club’a bağlı Otherdeeds için metaverse mülk müzayedesi iyi sonuç verdi.

Bu ayın başlarında NFT derecelendirme portalı DappRadar’ın finans direktörü Modesta Masoit’ın yaptığı açıklamalara göre, NFT ticareti büyük ölçüde CryptoPunks gibi “mavi çipli” NFT koleksiyonlarına odaklanıyor. Masoit’e göre:

NFT’ler birkaç olgunlaşma aşamasından birine başlıyor gibi görünüyor. Bunu tahmin ettik ve böyle bir teknolojide doğal bir ilerleme olduğunu düşünüyoruz.

Shah, TerraUSD stablecoin’in düşüşünün Morgan Stanley’i hazırlıksız yakaladığını ve bunun “çeşitli kripto değerlerinin nerede işlem görmesi gerektiğine dair daha geniş bir yeniden değerlendirme” ile sonuçlandığını söyledi.

Morgan Stanley, UST çöküşünden sonra NFT’lerin izleneceğini söyledi

Morgan Stanley notta, kripto destekli stablecoin’lerin DeFi ekosistemi içinde inşa edilen kaldıracın önemli bir parçası haline geldiği ve bu olayın artan belirsizliğe ve istikrarsızlığa yol açtığı ve bunun da “birçok kripto fiyatının nerede olması gerektiği konusunda daha geniş bir yeniden değerlendirmeye yol açtığı” belirtiliyor.

Banka notta, stablecoin’lerin çok fazla likidite ve kaldıraç sağlamaktan sorumlu olduğu için, 2020’nin başından bu yana otuz kat artan stabilcoin piyasa değerindeki büyük artışın kripto fiyatlandırması üzerinde de etkisi olduğunu söylüyor. Morgan Stanley, müşterilerinin kripto fiyatlarındaki büyük düşüşün ve stablecoin’lerin çıkarılmasının “daha ​​geniş finansal piyasalar için daha sistematik bir risk” oluşturup oluşturmadığını sorduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir