Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.241
% 5.36
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.241
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

LUNA Pozisyonu Olan Yönetici: Bu 2 Altcoin’e Bakın!

Çöken Terra’da (LUNA) da pozisyonları olduğunu söyleyen Rich Rosenblum, her gün milyarlarca doları hareket ettiren bir kripto piyasa yapıcısını yönetiyor. ‘Çok seksi’ olmayan ancak düşüş dalgasıyla savaşan bir altcoin projesini ve yeni ağlara olan talepte bir artış beklediği için izlenmesi gereken az bilinen bir Blockchain’i paylaşıyor.

LUNA çöküşü bir ‘Lehman olayı’ mı?

33 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Terra (LUNA) ekosistemi, 7 Mayıs’ta algoritmik stablecoin UST’nin dolar çıpasını kaybetmesi nedeniyle çökmeye başladığında, piyasa katılımcıları bir dizi büyük oyuncunun çöküşte yakalanmasıyla, bunun kriptonun ‘Lehman anı’ olup olmayacağını sorguladı.

Piyasa yapıcısı olan GSR, 2013 yılında kuruldu ve her gün 4 milyar doların üzerinde kripto işlemi yapıyor. LUNA olayını değerlendiren GSR’nin kurucu ortağı ve başkanı Richard Rosenblum, bulaşma etkilerinin şimdiye kadar sınırlı olduğunu düşünüyor

“LUNA çöküşünün, uzayda çok fazla etkisi olmuş gibi görünmüyor”

UST’nin çökmeye başlamasıyla, pozisyonlarını ikiye katlayan Arca ve CEO’su ve kurucusu Michael Novogratz’ın Terra (LUNA)’ya atıfta bulunan bir dövme yaptırdığı Galaxy Digital dahil olmak üzere, Terra’nın çöküşünden bir dizi fon etkilendi. GSR’nin bile Terra’da (LUNA) pozisyonları vardı, ancak Rosenblum bunların ‘büyük’ ​​olmadıklarını söylüyor.

Rich Rosenblum, “DeFi’de çok aktifiz ve bunun bir kısmının piyasa yapıcı olarak görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Hem merkezi borsalarda hem de merkezi olmayan borsalarda likidite sağlamak istiyoruz ve bunu temel bilgi tabanımızın bir parçası olarak görüyoruz,” diyor. Rosenblum, kaybedecek milyarları olan daha büyük pozisyonlara sahip oyuncular için bile, bunun daha geniş portföye göre minimum olduğunu açıklıyor.

Rich Rosenblum, “Yatırım topluluğu zarar görse ve oldukça konsantre pozisyonlarda olsa bile, bunların kaybedecek parası olan ve son birkaç yılda çok başarılı olan gruplar olduğunu düşünüyorum. Ve uzayda çok fazla etki olmuş gibi görünmüyor,” yorumunu yapıyor.

Daha sağlam iş modellerine bir örnek: MakerDAO (MKR)

Rosenblum, birçok yatırımcının ve piyasa yapıcısının, merkezi olmayan protokollere akın ettiğini söylüyor. Bunun, sağlam bir iş planı olup olmadığına bakarak daha düşünceli bir yaklaşıma geçeceğini umuyor. Zaten merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi, faaliyetlerde önemli bir yavaşlama görmeye başlıyor.

The Block Research’ten DeFi hakimiyetine bakan grafik

Rosenblum, “Bence bu, LUNA ile daha az, sadece özel piyasalar ve kamu pazarlarının birkaç yıldır ilk kez yenilmesiyle ilgili” diyor. Daha sağlam iş modellerine yönelik bu hareketin bir örneği, mevcut ayı piyasasının ortasında MakerDAO’yu çevreleyen faaliyet. Kısa süre önce DefiLlama’nın toplam kilitli değer lider tablosunun en üstüne sıçradı.

Algoritmik stablecoin DAI’yi piyasaya sürdüğünde projeye verilen tepkiyi anlatan Rosenblum, “MakerDAO, 2018’de her zaman çok seksi bir proje değildi” diyor. MakerDAO, bireylerin kripto para birimleri ödünç vermelerini ve ödünç almalarını sağlayan merkezi olmayan bir borç verme platformu. Ekosistem, borç verme oranlarını belirlemek için aşırı teminatlandırılmış bir stablecoin olan DAI’yi kullanıyor. Rosenblum, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Algoritmik bir ödünç alma ve ödünç verme aracına sahip olma kavramı o zamanlar yeniydi, ancak o zamandan beri gerçekten o kadar çok şey yapmadılar. Ve bence zamana direndi, çünkü ürünleri, diyelim ki, Terra’nın görkemli planlarına göre oldukça basit, ama bence hala yaptığı şeyi yapıyor ve işe yarıyor.

Rosenblum, Maker tokeninin (MKR) geçen hafta boyunca yukarı doğru işlem gören birkaç kriptodan biri olduğunu vurguluyor.

FTX’te bir aylık dönem boyunca MAKER token alım satım faaliyet grafiği

Yeni yarışmacılardan biri olarak öne çıkan proje: Aptos (APTOS)

Rosenblum, “Bu tür bir yatırımın çok zor olduğu bir dönem oldu. Çünkü hem hisse senetleri hem de tahviller birbirine paralel olarak düşüyor. Böyle bir dönemde, çok yeni bir varlık sınıfı olduğu için kriptonun dağılmasını beklemek zor,” diyor.

Bu yıl kriptoda sürpriz bir boğa piyasası görmek için Rosenblum, DeFi yazında olduğu gibi bir ilginin yeniden canlanması için bazı gerçekten yeni fikirlerin piyasaya girmesi gerektiğini umuyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, bu yıl piyasa için beklenen katalizörlerden biri, lider altcoin Ethereum’un, çok beklenen katman-2 Ethereum ölçeklendirme çözümleri için planlanan airdrop’ların yanı sıra, Proof of Stake (PoS) konsensüs modeliyle ‘birleşmesi’.

Kripto destek mağazası Dexterity Capital’in kurucu ortağı Michael Safai, geliştiricilerin ve yatırımcıların, Terra’nın patlaması ışığında Ethereum ve Bitcoin gibi eski koruma blokajlarının güvenliğine geri dönmelerini bekliyor. Rosenblum aynı fikirde değil ve bunun yerine ‘piyasanın yeni katmanlar için iştahını açacağına’ inanıyor ve “Artık sadece Ethereum ile rekabet etmek için değil, aynı zamanda uzayda değer sağlamak için çok açık bir yol var” yorumunu yapıyor.

Rosenblum, Aptos’u (APTOS) milyarlarca değerleme ile oturan ve hala main-net öncesi olan yeni yarışmacılardan biri olarak öne çıkarıyor. Ayrıca Rosenblum, bu yıl başarıya ulaşabilecek birkaç Blockchain daha çıkması için yer olduğunu düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir