Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.868
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.868
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

LUNA Mucidinden Son Dakika Duyurusu: Terra Classic Olacak!

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, geçen haftaki stablecoin ve buna bağlı yönetişim tokeni LUNA çöküşünün ardından Terra ekosistemini kurtarmak için yeni bir ‘Canlanma Planı‘ ile ortaya çıktı.

LUNA, anka gibi küllerinden doğabilir mi?

İç patlamayı ‘küllerinden yeniden doğmak için bir şans’ olarak nitelendiren Do Kwon, ‘canlı bir belge’ olarak ikinci diriliş planını ele alırken ‘ekosistem ve topluluğu korunmaya değer’ dedi. Do Kwon, Terra’yı, LUNA dahil tüm ekosistemi çökerten algoritmik stablecoin TerraUSD (UST) çatallamayı ve yeni bir Blockchain’e dönüştürmeyi önerdi.

Terraform Labs CEO’sunun önerisine göre, “Terra Classic” Blockchain’deki (mevcut Blockchain) LUNA holder’ları, plan kapsamında yeni Blockchain’in token’lerinden bir airdrop alacaklar. Yeni Blockchain “tamamen topluluğa ait olacak” ve Kwon’un şirketi ve Terra’nın yaratıcıları olan Terraform Labs, ilk token ödemesinde fon almayacak.

Do Kwon’un teklifi topluluğun onayına sunulacak. Oylamada kabul edilirse ve çatallanma başarılı olursa, yeni bir Blockchain oluşturulacak. Eski Blockchain, “Terra Classic” olarak adlandırılırken yeni Blockchain eskisiyle aynı adı taşıyacak. Terraform Labs CEO‘sunun çatallanma teklifi, Türkiye saatine göre yarın oylanacak. Kabul edilmesi durumunda, yeni ağın 27 Mayıs’ta yayına alınması hedefleniyor.

Terra krizi nasıl gelişti?

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, kripto tarihindeki en hızlı çöküş olayı olabilecek bir olayda, Terra ekosistemi dramatik bir şekilde patladı. Olaylar, sadece bir hafta önce Terra’nın stablecoin’i UST’nin dolar peg’inin biraz altına düşmesiyle ateşlendi ve arkası geldi.

Algoritmik stablecoin dolar ile paritesini kaybetmeye devam ederken, yatırımcılar UST varlıklarını geleneksel bir ‘bank run’ benzeri şekilde satmak için acele ettiler. Bu süreçte 1 dolar olması gereken stablecoin geçen hafta %87 değer kaybederek en son 0,13 dolardan işlem gördü. Stablecoin, peg’inden önemli ölçüde saptığında, ona bağlı olan Terra’nın yerel yönetim tokeni LUNA da çakıldı.

Yatırımcılar LUNA için UST’yi yakmak için acele ederken, LUNA arzı balonlaştı ve stablecoin arzı azaldı. Bir noktada, UST’nin piyasa değeri, esasen sıfıra düşen LUNA’nın piyasa değerini geçti. O kadar token basıldı ki, Cuma öğleden sonra, dolaşımda 6,5 ​​trilyondan fazla LUNA tokeni vardı. Bu da LUNA’nın fiyatının 0,00008231 dolara kadar inmesine yol açtı. Kriz hala devam ediyor ve çoğu uzman token’ler için hayatta kalma şansı görmüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir