Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.536
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.536
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

LUNA Mucidi Beklenen Açıklamayı Yaptı: Borsalar Uyarıyor!

Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) çöküşlerinin ardından, Güney Koreli bazı kripto para borsaları kullanıcılarına işlem yapmamalarını söylüyor. LUNA ve UST son 24 saat içinde sırasıyla %93 ve %56 değer kaybetti.

Güney Koreli borsalar LUNA işlemlerini durduruyor

Luna, ani fiyat düşüşü nedeniyle Güney Kore’nin “dört büyük” kripto borsasından biri olan Coinone’da alım satım işlemlerinin durdurulduğunu gördü. Ek olarak, hem Korbit hem de Bithumb, aynı tür endişeleri öne sürerek LUNA’ya karşı “belirlenmiş yatırım uyarıları” yayınladı. Bu bildirimler, Luna’nın Bithumb ve Korbit için askıya alınacağı anlamına gelmemektedir. Bir borsa 72 saatlik bir yatırım uyarısı verdiğinde, alım satıma devam edip etmeyeceğini bildirir.

Bununla birlikte, borsalar tarafından yapılan uyarılar, Koreli kripto yatırımcılarının Luna’nın son çöküşü hakkında ne kadar endişeli olduklarına dair bir fikir veriyor. Coinranking’e göre Bithumb, son 24 saat içinde Luna ticaret hacmi için dokuzuncu en büyük borsa oldu. TerraUSD (UST) fiyat sabitliğini kaybederken, aşağı yönlü bir spirale değer kaybediyor. ABD dolarına sabitlenmesi beklenen UST, günün erken saatlerinde 0.27 dolar gibi düşük bir seviyeden toparlandıktan sonra şu anda 0.41 dolara ulaştı.

Terra kurucusu Do Kwon’dan beklenen açıklama geldi

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, stablecoin TerraUSD’nin (UST) dolar kuruna dönmesine yardımcı olmak için ciddiyetle beklenen bir yol haritası açıkladı. Gün içinde yayınladığı bir tweet dizisinde, son 72 saatin Terra topluluğu için son derece zor olduğunu ve hayatta kalmasına yardım edebileceğini umduğunu kabul etti.

Kwon, UST’den çıkmaya çalışan sermaye miktarının, stablecoin mekaniğinin işleyişi nedeniyle çok fazla Luna satışıyla sonuçlandığını söylüyor. Bu nedenle LUNA fiyatı bugün %85’ten fazla düştü. Kwon Twitter’dan şunları söylüyor:

Her şeyden önce, ileriye giden tek yol, UST tekrarlamaya başlamadan önce çıkmak isteyen stablecoin arzını absorbe etmek olacak. Bunu aşmanın bir yolu yok.

Telafi süreci

Başlangıç ​​olarak, günlük basılan Luna miktarını dört kat artıracak bir topluluk teklifini onaylıyor. Böylece daha fazla UST sahibinin nakit çekmesini sağlanacak. Kwon’un ifadeleriyle:

Doğal olarak, bunun UST ve LUNA sahipleri için yüksek bir maliyeti var, ancak ekosisteme daha fazla dışsal sermaye getirmek ve UST üzerindeki arz yükünü azaltmak için çeşitli seçenekleri keşfetmeye devam edeceğiz.

Terra kurucusu ileriye dönük olarak, stablecoin’in teminatlandırılmak üzere yeniden tasarlanacağını söylüyor. Gelecek açıklamaları Coinmuhendisi.com haberlerinde aktarıyor olacağız…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir