Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.049
% 3.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.049
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

LUNA Krizinden Türkler Bu Altcoin’lere Koştu: İşte Liste!

Geçtiğimiz hafta, Terra’nın (LUNA) UST stablecoin’inin dolar sabitinden ayrılması ile oldukça hareketli geçti. UST’nin 1 doların altına düşmesi, LUNA’nın fiyatını da düşürdü. Peki, bu durumda Türk yatırımcılar en çok hangi coin’leri araştırdı? İşte liste…

Türk yatırımcılar en çok Terra (LUNA)’yı araştırdı

Ünlü kripto para veri platformlarından biri olan CoinGecko, Türkiye’deki yatırımcıların, platformda belirli bir süreçte en çok hangi coin’leri araştırdığının listesini çıkarıyor. coinmuhendisi.com ile paylaşılan CoinGecko listesine göre, 7-13 Mayıs haftasında yatırımcıların en çok araştırdığı coin, yüzde 100’lük çöküşüyle herkesi şaşırtan Terra (LUNA) oldu.  Listede ayrıca, Terra ile bağlantılı olan ve ABD doları sabitinden ayrılarak çöküşü tetikleyen Terra USD (UST) yer alıyor. Ayrıca, bu hafta, aylar sonra 30.000 doların altına inmesiyle yatırımcıları korkutan Bitcoin de listede bulunuyor. En çok araştırılanların listesini aşağıda görebilirsiniz:

  • Terra (LUNA)
  • Green Satoshi Token (GST)
  • Step App (FITFI)
  • Luffy (LUFFY)
  • Bitcoin (BTC)
  • TerraUSD (UST)
  • ICHI (ICHI)
  • Radio Caca (RACA)
  • Avalanche (AVAX)
  • NEAR Protocol (NEAR)

Piyasada neler olmuştu?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere LUNA’daki değişimler, kripto para yatırımcılarını beklenmedik bir şekilde sersemletti. Piyasada dalgalanırken, diğer para birimleri de onun yanında aşağı çekildi. Terra Luna (UST), bu haftaya kadar en değerli 20 kripto para birimi arasında yer alıyordu ve her bir token 5 Mayıs’ta yaklaşık 85 dolar değerindeydi. 11 Mayıs’ın erken saatlerinde 17.38 dolara düşerek tehlikeli bir konuma düştü. Sadece bir gün sonra, 12 Mayıs’ta coin, değerinin yüzde 100’üne yakınını kaybetti ve 0.00002 dolara kadar geriledi.

UST bu haftanın başlarında dolardan ayrıldı ve kısa bir süre sonra düştü. Terra yaratıcıları Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, durumu sosyal medya aracılığıyla ele aldı. Yatırımcılara “bir kurtarma planı açıklamaya yakın” olduğunu söyledi ve takipçilerinden “sıkı durmalarını” istedi. Takip eden bir Twitter dizisinde, Terra ekosistemini övdü ve para biriminin geri dönüş yapacağına dair söz verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir