Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.041
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.041
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

LUNA İçin 4 Son Dakika Haberi: Destek Durduruldu!

Terra’nın (LUNA) çöküşü kripto para piyasasında ciddi sorunlara yol açtı. Terra ekibi her ne kadar çözüm önerileriyle kullanıcıların ve yatırımcıları karşısına çıksa da başarılı olmuş görünmüyor. En son tekliflerden UST yakma önerisi başarısız olurken, bir kripto para borsası LUNA desteğini durdurduğunu açıkladı. Başka bir kripto borsası ise kullanıcıların zararını tazmin edeceğini duyurdu. İşte Terra cephesindeki en son gelişmeler…

Coinbase Cloud, Terra (LUNA) desteğini durdurdu

Coinbase Cloud’un Twitter hesabında paylaşılan resmi duyuruya göre, Terra’nın altyapısına yönelik destek durdurulacak. Bu karar, Terra’nın (LUNA) arkasındaki müşteriler ve ekosistem katılımcılarına danışılarak alındı.

Ek olarak, revize edilmiş bir para basma politikası ve ince ayarlı tokenomik tasarıma sahip potansiyel bir Terra (LUNA) protokolünün söylentileri arasında Coinbase Cloud, potansiyel yeni Blockchain’in node yığınına eklenmeyeceğini açıkladı. Coinbase Cloud, müşterilerin ve meraklıların, iş süreçleri üzerinde minimum etkiyle “Terra’yı en iyi şekilde nasıl hayata geçirecekleri” konusunda ihtiyaç duydukları tüm desteği alacaklarını duyurdu.

Terra’nın UST yakma önerisi başarısız oldu

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Terra ekibinin UST’yi yakma önerisi başarısız oldu, çünkü bu amaçla yeni bir teklif başlatıldı. Terra ekosisteminden sorumlu kuruluş olan TerraForm Labs, stablecoin UST’nin çıpasını kaybetmesi nedeniyle büyük kayıplara uğrayan yatırımcıların tekrar bütünleşmesini sağlamak için gece gündüz çalıştığını söylüyor.

Yeni LUNA token’lerini eski LUNA Classic (LUNC) holder’larına airdrop yoluyla dağıtacak yeni bir Blockchain oluşturmak için bir teklif başlattıktan sonra ekip, topluluktan gelen çağrıları dikkate almaya ve kalan UST’yi topluluk havuzunda ve cross-chain likiditede teşvikini yakmaya karar verdi. Ancak TerraForm Labs ekibi Twitter’da yaptığı açıklamada, teklifi başlatma çabalarının teknik bir sorun nedeniyle başarısız olduğunu belirtti.

Topluluk havuzunda ve cross-chain likidite teşviklerinde bulunan kalan UST’yi yakmak için oluşturulan 1188 Teklifi, gerekli gereklilikleri çoktan geçmişti; ancak, teknik sorunlar nedeniyle yürütülemedi.

Geliştirmeyi Terra topluluğuna açıklayan ekip, teknik sorunların, teklifin ‘havuzdan var olandan daha fazla UST yakmaya’ teşebbüs etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Terra’nın Yapı Geliştiricisi Will Chen şunları söyledi: “Terra onu ‘ortadan kaldıramaz’ – oylama geçti ve sistem tarafından otomatik olarak yürütüldü. Ancak, hatalı parametre (teklif veren tarafından yakalanmayan hatalı biçimlendirilmiş teklif) nedeniyle yürütme başarısız oldu.”

Bununla birlikte, ekip, UST’nin yakılmasını kolaylaştırmak için güncellenmiş parametrelerle yeni bir 1747 önerisinin başlatıldığını açıkladığı için, yatırımcıları yeniden bütünleştirmeye kararlı görünüyor. Ekip, “Geçerli olduğu takdirde, bu teklif Topluluk Havuzunda kalan UST’yi + cross-chain likidite teşviki UST’ı yakacak” diye ekledi.

Nox Bitcoin, UST yatırımcılarının zararını tazmin ediyor

Kullanıcılarının UST stake’lerin imkan sağlayan Brezilya menşeli kripto para borsası Nox Bitcoin, LUNA/UST çöküşünden sonra, kullanıcıların zararlarını tazmin etme yükümlülüğü olmamasına rağmen, müşterilerinin güvenini korumak amacıyla zararları karşılamaya kara verdi.

Nox Bitcoin, UST stake’inde %20’ye kadar getiri veren ve çöküşte katkısı olan Anchor Protocol aracılığıyla müşterileri adına tokenleri stake ettiğini açıkladı. Kripto para borsanın, holder’lara ve staker’lara geri ödeme yükümlülüğü doğuracak herhangi bir sigorta veya garantisi yok. Bununla birlikte CEO’su Joao Paulo Oliveira, müşterilerinin stake konusunda kendilerine güvendiğini ve borsanın da onların güvenini boşa çıkarmaması gerektiğini, çünkü müşterilerin her şeyden çok daha değerli olduğunu bildiklerini söyledi.

Joao Paulo Oliveira, kullanıcılara, pazarlama gibi başka yerlerde yapılan harcamalar hariç ve yalnızca UST’nin çıpa kaybından önce tokeni satın alan yatırımcılara ödeme yapılacağını kaydetti.

Do Kwon: LUNA arzının çok azını kontrol ediyoruz, yakamayız

TerraForm Labs kurucusu ve CEO’su Do Kwon, ülkeden kaçtığına dair sosyal medyada çıkan söylentiler hakkında konuştu ve zaten Aralık 2021’den itibaren Singapur’da yaşadığını söyledi. Çöken Terra ekosisteminin sorumlusu, bunun uzun zamandır planlandığını ve tamamen kişisel bir karar olduğunu belirtti. Do Kwon ayrıca, Kore’nin kripto vergisi konusunda çok cazip olduğunu ve hayatın çok daha az maliyetli olduğunu ekledi.

LUNA/UST’ye ilişkin olarak ise Do Kwon, bir şirketi kapatmanın zaman aldığını ve çöküş ile arasındaki zamanlamanın tesadüfi olduğunu ifade etti. Öte yandan, LUNA arzının %0,1’inden daha azını kontrol ettiklerini belirten Do Kwon, bu yüzden topluluğa yardım etmek amacıyla token yakmalarının da zor olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir