Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.288
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.288
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Lockheed, Aerojet anlaşmasını iptal ettikten sonra yükseldi

Lockheed Martin (NYSE:LMT) bugün piyasa öncesinde %0,9 yükseldi. Şirket, 4,4 milyar dolarlık anlaşmayı önlemek adına dava açan antitröst düzenleyicilerinin baskısına boyun eğerek Aerojet Rocketdyne’ı (NYSE:AJRD) satın alma planlarını rafa kaldırdı.

İki şirket 2020 Aralık ayında birleşmeyi kabul etmişti ancak Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve diğer kurumlar, birleşmenin rekabeti engelleyeceğine inanıyordu. Lockheed, anlaşmayı iptal etme kararının, hissedarların daha genel çıkarları için olduğunu söyledi. Rocketdyne hissesi %2 düşüş yaşadı.

FTC, ABD’nin tek büyük, bağımsız roket ve füze motoru üreticisi Rocketdyne’ın Lockheed’e devri ile diğer üstlenicilerin rakip ürünler yapmak için kullandığı kritik parçalara erişmesini engelleyebileceğini öne sürdü. İki şirket de rakiplere parça tedarik etmede bir sorun olmayacağını söylemiş olsa da FTC ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle anlaşmaya olumsuz yaklaştı.

Lockheed Martin’in Genel Müdürü, Başkanı ve CEO’su James Taiclet, “Ticari tedarikçi ve güvenilir bir ortak olarak uzun süredir devam eden mirasımızı sürdürüyoruz ve hâlâ pandeminin zorluklarını aşmaya çalışan savunma sanayideki Aerojet Rocketdyne ve diğer temel tedarikçileri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Bu, FTC’nin bir ay içinde bozduğu ikinci büyük anlaşma, diğeri Nvidia’nın çip tasarımcısı Arm’ı satın alma planıydı. FTC, kritik bir durumda olan yarı iletken teknolojisinin tek bir yerde toplanmasından korktuğu için bu anlaşmaya karşı da dava açmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir