Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.349
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.349
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Livepeer (LPT) Token, Binance’ye listeleniyor!!!

Geçtiğimiz saatlerde Binance, Livepeer (LPT) Token’i listeleyeceğini bu tweet ile duyurmuştu;

Binance LPT Coini 29 Mayıs 2021 (Bugün) saat TSİ 08.00’de listeledi.

Peki nedir bu Livepeer (LPT)? Onu bu kadar özel kılan ne? Gelin bu sorulara birlikte cevap bulalım;

Livepeer (LPT) nedir?

Livepeer, Ethereum blockzincirinde inşa edilmiş merkezi olmayan bir video akış ağıdır. Uygun fiyata ve güvenilir video kodlamaya yardımcı olmak için oluşturulmuştur LPT token ise bu ağın para birimidir. LPT token sahipleri kendi yaptıkları işlerden para kazanmak için veya yeni oluşturulan tokenleri kazanmak için kullanırlar. Livepeer, akış veya isteğe bağlı video uygulamaları için altyapı maliyetlerini en aza indirmek için tasarlanmış merkezi olmayan bir hizmettir.

 

 

Livepeer (LPT) Nasıl çalışır?

Livepeer, gerektiğinde uygulama geliştiricilerinden gelen kod dönüştürme taleplerini karşılamak için “orkestratörlerine” veya bilgisayarlarını ağa ekleyen kişilere güvenir. Bu kişiler, kripto para biriminde ödenen ücretler karşılığında bilgi işlem kaynaklarını CPU ve GPU gücü ve bant genişliğiyle değiştirirler. Livepeer ayrıca, diğer birçok blok zinciri platformlarında ( Bitcoin gibi ) blok oluşturma çalışması için kullanılan madencilik tabiriyle bu kullanıcıları “video madencileri” olarak adlandırıyor.

Video uygulamalarını beslemek için Livepeer ağını kullanan geliştiriciler, kod dönüştürme ve dağıtım hizmetleri için LPT ödemelidir. Ek olarak, LPT sahipleri, yetki veren olmak için jetonlarını bir orkestratöre stake edebilirler, böylece doğrudan kod dönüştürme sürecine dahil olmadan ağa katılım için daha küçük bir ücret ve ödül payı kazanırlar.

Livepeer (LPT) hakkında bu kadar özel olan ne?

Video akışı, uygulama geliştiricileri için pahalıdır. Tüketicilerin doğrudan göremeyebileceği veya anlayamayabileceği gizli maliyetlerden biridir, ancak bu maliyetler hizmet ücretleri, artan reklamcılık veya verilerinin satılması açısından onlara yansıtılabilir.

Livepeer, dağıtılmış bilgi işlem yoluyla bu maliyetleri en aza indirerek, yeni tür video odaklı uygulamalar ve iş modelleri sağlayabilir. Denklemin diğer ucunda, insanlar bilgi işlem güçlerine katkıda bulunabilir ve bu süreçte ücret ve ödüller kazanabilirler.

Livepeer (LPT) ile neler yapabilirsiniz?

Livepeer, tüketiciye yönelik bir hizmet değildir, bu nedenle Livepeer ağında kodu dönüştürülmüş videoları izleyen kullanıcılar, hizmetin dahil olduğuna dair herhangi bir göstergeye sahip olmayabilir.

Livepeer, uygulama geliştiricileri için merkezi hizmetlere potansiyel olarak daha ucuz bir alternatif sunarak, hizmetlerinde video işlevlerini uygulamak için bilgi işlem maliyetlerini düşürüyor. Ve ağ katılımcıları için, likiditeyi sağlamaya yardımcı olmak için bilgisayarınızı ağa bağlama ve/veya LPT jetonlarını stake etme teşviki vardır.

📌Biliyor muyduydunuz?

Livepeer, Mart 2021 itibariyle, merkezi olmayan depolama platformu Filecoin ile bir “ortak madencilik” pilot programı başlattı ve kullanıcıların her ikisinde de madencilik yapmalarına ve ödül kazanmalarına olanak tanıyor.

Livepeer’in (LPT) Geleceği;

Livepeer’ın başarısı, büyük olasılıkla talebi karşılamak için ölçeklendirme yeteneğine bağlı olacaktır. Dağıtılmış ağı, merkezi alternatiflerle benzer kalitede hizmet sunabiliyorsa ve bunu maliyetin çok altında yapıyorsa, Web3 uygulamaları ve platformlarının popülaritesi arttıkça güvenilir bir seçenek haline gelebilir. Mart 2021 itibariyle, ağa bağlı 47 kod dönüştürücü ile hala nispeten küçük bir ağdır. Livepeer CTO’su Eric Tang , aynı ay içinde, hizmetin önceki 30 gün boyunca 1,6 milyon dakikadan fazla video kodunu dönüştürdüğünü tweetledi;

Ancak Livepeer, video akışının yüksek maliyetlerini çözmek için ademi merkeziyetçiliği kullanmaya çalışan tek hizmet değil. Theta , bu dalda ki en yüksek profilli hizmettir, ancak akışları diğer kullanıcılara sunmaya yardımcı olmak için fazla kullanıcı bant genişliğini kullanarak farklı bir yaklaşım benimser ve bant genişliğiniz karşılığında sizi Theta Tokens ile ödüllendirir. Kendisini “Video için Airbnb” olarak tanımlayan VideoCoin, yaklaşım olarak Livepeer’a daha yakın; bilgi işlem görevlerini ağdaki bağlı düğümler arasında dağıtır. Ayrıca, Golem gibi video ihtiyaçlarını (oluşturma gibi) destekleyen daha genel merkezi olmayan bilgi işlem güç paylaşım ağları da vardır .

Livepeer sonunda tamamen merkezileşmeyi hedefliyor, Web3 pazarı büyüdükçe ve olgunlaştıkça, merkezi olmayan altyapı hizmetleri çok değerli olabilir. Grayscale, Livepeer’ın akışlı video pazarını dönüştürmeye yardımcı olan hizmetlerden biri olacağına bahse giriyor ve bu güven oylaması, paketten sıyrılmasına ve merkezi olmayan ağına girmek isteyen daha fazla uygulama geliştiricisi getirmesine yardımcı olabilir.

Livepeer (LPT) Token Nasıl Satın Alınabilir?

Livepeer Token, an itibariyle Binance borsasından LPT/USDT – LPT/BUSD – LPT/BNB – LPT/BTC pariteleri ile 4 işlem çiftinde satın alınabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir