Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.438
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.438
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Listede 2 Meme Coin Var! İşte Yatırımcıların Koştuğu Altcoin’ler

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, ABD’de çevrimiçi olarak en çok aranan dijital varlıklar arasındaki konumlarıyla gösterilen meme coin projelerinin hala çok popüler olduğunu doğruladı. İşte söz konusu kripto paralar…

Dogecoin en çok arananlar listesinde ilk sırada geliyor

Coin Insider’daki kripto uzmanları tarafından yürütülen Google Trendler verilerinin analizine göre, köpek temalı bir meme coin olan Dogecoin (DOGE), Illinois, Hawaii, New Jersey ve Florida dahil 23 eyalette en çok aranan token oldu. Bu arada, DOGE’un en büyük rakibi olan Shiba Inu (SHIB), New York, Texas, California ve Nevada dahil olmak üzere yedi eyaletteki kullanıcılar arasında en çok aranan altcoin olarak dördüncü sırada yer alıyor.

Meme coin projeleri için durum böyleyken Bitcoin ise en çok aranan ikinci kripto para birimi oluyor. 8 ABD eyaletteki kullanıcıların en çok aradığı üçüncü altcoin Ethereum (ETH) olurken, sırasıyla Cardano (ADA) ve Lithium Coin (LITH) sadece bir eyalette en popüler arama terimleri oldu. Bir Coin Insider sözcüsü, bulgular hakkında şunları belirtiyor:

Bu çalışma, Dogecoin’in internetteki en popüler kripto para birimi olarak Bitcoin’i geride bırakmasıyla, bu yatırımların ABD genelinde nereden geldiğine dair inanılmaz bir fikir sunuyor. Dünya çapında 6.500’den fazla kripto para birimi mevcutken, en değerli olmayan para birimlerinin hala en çok arananlar olduğunu görmek büyüleyici.”

Meme coin projeleri etrafındaki reklam etkisini gösteriyor

Coinmühendisi.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, ABD’de 30 eyalette kasım ayında Dogecoin 23. ve SHIB 7. sırada yer alıyordu. Son veriler göz önüne alındığında, aylar boyunca popülerlik açısından durum büyük ölçüde aynı kaldı. Analiz, daha çok meme coin projeleri piyasaya sürüldükçe bu alanda yıllardır öne çıkan Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto paraları geçiyor.

Analizlere göre meme coin projelerinin etrafındaki reklamlar etkisini gösteriyor. Hem Bitcoin hem de Ethereum şu anda DOGE ve SHIB’den daha üst sıralarda yer alıyor ve bu tür kripto paralara olan ilginin hala çok yüksek olduğunu gösteriyor. Şu anda, Dogecoin’in fiyatı, en büyük destekçisi Elon Musk’ın yakın zamanda en büyük Twitter hissedarı olmasının ardından, yükselişe geçti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir