Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.538
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.538
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Linear Vesting Nedir?

Blockchain teknolojisinin gelişimi birden çok kavramı ortaya çıkardı. Blockchain ve kripto sektöründe tecrübesiz veya yeni giren bir yatırımcı bazen bu kavramların anlamlarını merak ediyor. Bugün ki yazımızda sizlere bu tür kavramlardan biri olan Linear Vesting terimini inceleyeceğiz.

Linear Vesting Nedir?

Linear Vesting, Bir çalışan veya ortak için bir süre boyunca belirli miktarda Hisse senetlerinin kilitlerinin açılmasını içeren bir plandır.  Bu planlar bir şirketin çalışanlarının veya ortaklarının şirkete katkıda bulunmalarını  teşvik etmek için kullanılır.

Kripto sektöründe Linear Vesting, bir token’nin belirli bir zaman aralığında belirli miktarda serbest bırakılmasıdır. Buradaki asıl amaç bir proje sahibini ve çalışanlarını teşvik etmektir. Diğer bir amacı ise projenin değerinin korunmasıdır.

Vesting planları genellikle belirli bir süre boyunca uygulanır. Proje sahipleri, her yıl belirli  miktarlarda tokeni dağıtır.

Gelin sizlerle Linear Vesting’i  Vestlab  sitesinde bir proje üzerinde inceleyelim.

Linear Vesting

Örnek olarak Benqı(QI) projesine bakalım. Vesting tarihi 1 ağustos 2021 tarihinde başlamasına rağmen ekip için dağıtımın başlama tarihi 13 ağustos 2022’de başladı. Proje, 48 ay boyunca, 3 ayda bir dağıtım yapacak ve temmuz 2026’da dağıtımı sonlandıracak.

Vesting Nedir? Vesting Zamanlarını nasıl takip edebileceğinizi anlattığımız videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz..

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür bilgilendirici yazılar ve haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir