Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.693
% 4.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.693
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Limit Emir Tipi Nedir? Nasıl Çalışır?

Limit Emri Nedir?

Limit emri, bir menkul kıymeti belirli bir fiyattan veya daha iyi bir fiyattan satın almak veya satmak için bir emir türüdür . Alış limit emirlerinde emir sadece limit fiyattan veya daha düşük bir fiyattan gerçekleştirilirken, satış limitli emirlerde emir yalnızca limit fiyat veya daha yüksek bir fiyattan gerçekleştirilir. Bu şart, tüccarların ticaret yaptıkları fiyatları daha iyi kontrol etmelerine olanak tanır.

Bir satın alma limit emri kullanarak,  yatırımcının  bu fiyatı veya daha azını ödemesi garanti edilir. Fiyat garantisi iken,  doldurma  düzenin değildir ve limit emirleri güvenlik fiyat sipariş nitelikleri yerine getirmedikçe yürütülmez. Varlık belirlenen fiyata ulaşmazsa, emir yerine getirilmez ve yatırımcı işlem fırsatını kaçırabilir.Bu, herhangi bir fiyat limiti belirtilmeksizin geçerli piyasa fiyatından bir işlemin gerçekleştirildiği bir piyasa emriyle karşılaştırılabilir.

Limit Emri Nasıl Çalışır?

Bir limit emri, bir menkul kıymeti satın almak veya satmak için önceden belirlenmiş bir fiyatın kullanılmasıdır . Örneğin, bir tüccar XYZ’nin hisselerini satın almak istiyorsa ancak limiti 14.50 $ ise, hisse senedini yalnızca 14.50 $ veya daha düşük bir fiyattan satın alacak. Tüccar XYZ hisselerinin hisselerini 14.50 $ limitle satmak istiyorsa, tüccar fiyat 14.50 $ veya daha yüksek olana kadar herhangi bir hisse satmayacaktır.  

Bir alış limit emri kullanarak yatırımcının alış limit emir fiyatını veya daha fazlasını ödemesi garanti edilir, ancak emrin yerine getirileceği garanti edilmez. Bir limit emri, bir tüccara , özellikle yüksek volatilite dönemlerinde bir piyasa emrini kullanmaktan korkuyorlarsa, bir menkul kıymetin uygulama fiyatı üzerinde daha fazla kontrol sağlar . 

Orada böyle bir stok yükselen ya da çok hızlı bir şekilde düşüyor olduğu gibi bir limit emri kullanmak için çeşitli zamanlar vardır, ve bir tüccar kötü almanın korkulu olan dolgu pazar siparişinden. Ek olarak, bir tüccar bir hisse senedini izlemiyorsa ve bu menkul kıymeti almaktan veya satmaktan memnun olacağı belirli bir fiyatı göz önünde bulunduruyorsa, bir limit emri yararlı olabilir. Limit emirleri ayrıca bir son kullanma tarihi ile açık bırakılabilir.

Gerçek Dünya Örneği

Bir portföy yöneticisi Tesla Inc’in ( TSLA ) hissesini satın almak istiyor, ancak hisse başına 580 $ ‘lık mevcut değerlemesinin çok yüksek olduğuna inanıyor ve hisse senedini belirli bir fiyata düşerse satın almak istiyor. Tüccarlarına, fiyatın 300 doların altına düşmesi durumunda 10.000 Tesla hissesi satın almaları talimatını veriyor, bu da iptal edilene kadar iyi. Tüccar daha sonra 300 $ limitiyle 10.000 hisse satın almak için bir emir verir. Hisse senedi bu fiyatın altına düşerse, tüccar hisse senedini almaya başlayabilir. Stok, PM limitine ulaşana veya PM siparişi iptal edene kadar emir açık kalacaktır.

Ek olarak, Amazon.com Inc.’in ( AMZN ) hissesini satmak istiyor ancak şu anki 3.200 $ ‘lık fiyatının çok düşük olduğunu düşünüyor. Başbakan, tüccarına, fiyatın 4.500 doların üzerine çıkması durumunda 5.000 hisse satması talimatını verir, bu da iptal edilene kadar bekler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir