Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.397
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.397
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanları Kripto Cüzdanlarını Hedef Alıyor

Kuzey Kore

Kuzey Kore devlet destekli Lazarus Group’un bir parçası olan BlueNoroff, risk sermayesi şirketlerini, kripto girişimlerini ve bankaları hedef alan saldırılarını yeniledi. Siber güvenlik laboratuvarı Kaspersky, grubun yılın büyük bir bölümünde durgunluktan sonra faaliyetlerinde bir artış gösterdiğini ve kötü amaçlı yazılımları için yeni dağıtım yöntemlerini test ettiğini bildirdi.

BlueNoroff, risk sermayesi şirketlerini ve bankaları taklit eden 70’ten fazla sahte alan adı oluşturdu. Sahte alan adlarının çoğu kendilerini tanınmış Japon şirketleri olarak tanıtırken, bazıları da ABD ve Vietnam şirketlerinin kimliğine büründü.

İlgili Haber; BitKeep CEO’sundan Kullanıcılara Uyarı: “Özel Anahtarlarınız Risk Altında”

Rapora göre grup yeni dosya türleri ve diğer kötü amaçlı yazılım dağıtım yöntemlerini deniyor. Kötü amaçlı yazılım bir kez yerleştirildikten sonra, içerik indirmeyle ilgili Windows Web İşareti güvenlik uyarılarını atlatıyor ve ardından “büyük kripto para transferlerini engellemeye, alıcının adresini değiştirmeye ve transfer miktarını sınıra kadar zorlayarak aslında hesabı tek bir işlemde boşaltmaya” devam ediyor.

Kaspersky’ye göre, tehdit aktörleriyle ilgili sorun giderek kötüleşiyor. Araştırmacı Seongsu Park yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıl, gücü daha önce hiç görülmemiş, en büyük etkiye sahip siber salgınlarla damgasını vuracak. Yeni kötü niyetli kampanyaların eşiğinde, işletmeler her zamankinden daha güvenli olmalıdır.”

Lazarus’un BlueNoroff alt grubu ilk olarak 2016 yılında Bangladeş merkez bankasına saldırdıktan sonra tespit edildi. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı ve Federal Soruşturma Bürosu’nun Nisan ayında yayınladığı bir uyarıda bahsettiği bir grup Kuzey Koreli siber tehdit arasında yer alıyordu.

Lazarus Grubu ile ilişkili Kuzey Koreli tehdit aktörlerinin son haftalarda da fungible olmayan tokenleri çalmaya çalıştıkları görüldü. Grup, Mart ayında 600 milyon dolarlık Ronin Köprüsü istismarından sorumluydu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir