Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.585
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.585
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kurumsal Para Geliyor: “Bu Meme Coin Büyük Çıkış Yapacak!”

Kripto piyasası, Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP, Cardano ve Dogecoin gibi değer kaybeden köklü kriptolarla birlikte kanıyor. Son 24 saatteki %0,88 düşüşle beraber toplam piyasa değeri 1,74 trilyon dolara ulaştı. Öte yandan, fiyat hareketinde birkaç katalizör hala yükselişte ve popüler bir meme coin bunlardan biri.

Meme coin piyasası hangi katalizörlere sahip?

Dogecoin hakkında konuşurken, meme coin’in 2022’nin 3. çeyreğinin sonunda en az %50 oranında artmasını öngören bu üç katalizör var. Mayıs 2021’den bu yana, Dogecoin’in daha uzun zaman diliminde düşen bir takoz formasyonu oluşturuyor ve önümüzdeki aylarda yükselişin tersine döneceğine işaret ediyor. Fiyat hareketi olduğunda düşen bir kama formasyonu, azalan, birbirine yaklaşan iki trend çizgisi tarafından görünen bir aralık içinde daha düşük bir değer oluşturur. Bu formasyon, azalan ticaret hacminin yanı sıra Dogecoin’in ticaret faaliyetinin azalan fiyat aralığı ile yavaşladığını gösteriyor.

Kama, ticaret hacmindeki bir artışla birlikte üst uca doğru kırılırsa, analistlere göre ivmenin yukarı yönde sürmesi beklenebilir. Bu nedenle, teknik analiz açısından, düşen bir kama kırılması, yükseliş fiyat hareketini destekleyebilir. Yani, bununla Dogecoin, 0,14 dolar seviyesinin yakınında herhangi bir yerde kırılma gerçekleşirse 0,40 dolara doğru bir fiyat rallisi görecek.

Elon Musk ve Twitter haberleri

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, bu haftanın başında sosyal medya devi Twitter, Elon Musk’ın Twitter platformunu 44 milyar dolara satın alma teklifini kabul edeceğini duyurdu. Duyurudan hemen sonra, meme coin, Elon Musk’ın DOGE’yi resmi ödeme aracı olarak ekleyeceği yönündeki spekülasyonlarla boğa koşusu yaptı.

DOGE kurumsal yatırımcılara hazırlanıyor

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifini ve Twitter’ın da aynı gün, yani 25 Nisan’da DOGE fiyatını yukarı doğru hareket ettirerek %20 civarında değer kazanmasını yatırımcıların görmesiyle birlikte, bireysel ve kurumsal ilgide patlama yaşandı.

Dogecoin satın almaya yönelik ilgi, Musk’ın Twitter’ın tam sahipliğini alması nedeniyle bir günde ortalama hacmin neredeyse dört katına fırladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir