Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.992
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.992
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kurumsal Para Bu 4 Altcoin’e Akarken, Bu 3’ünden Çıktı!

Kripto para piyasası bir kez daha toparlamak üzere ayağa kalkarken, kurumsal girişler 4 altcoin üzerinde yoğunlaşıyor ve Solana, BNB ve Polkadot’u terk ediyor. Güncel piyasa verileri Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik…

Yatırımcılar 127 milyar doları altcoin piyasasına taşıdı

Bir CoinShares araştırmasına göre, piyasadaki çoğu kripto para biriminin iç karartıcı performansına rağmen, kripto para piyasası yalnızca önceki hafta 127 milyon dolarlık büyük girişler gördü. Kripto paralara girişler, Bitcoin piyasasındaki küçük bir toparlanma nedeniyle bu hafta önceki haftaya göre önemli ölçüde arttı. İstatistiklere göre, riskli varlıklara giriş sayısı arttıkça, yatırımcılar aktif hale geliyor. Fon toplamayı başaran altcoin projeleri arasında Ethereum, Litecoin ve aşağıdaki kripto para birimlerini görüyoruz.

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Cardano (ADA)
  • Ripple (XRP)

Bu dönemde fon çıkışı yaşayan altcoin’lerin listesi:

  • BNB Coin (BNB)
  • Solana (SOL)
  • Polkadot (DOT)

Hangi ülkenin yatırımcılar talebi artırıyor?

Olumlu ruh hali ve para girişleri çoğunlukla Kuzey Amerika’da yoğunlaştı ve Avrupa’dan çekilen 24 milyon dolarlık girişe kıyasla toplam girişler 150 milyon doları aştı. Bitcoin, yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla kurumsal yatırımcılar arasında en popüler varlıktı. Sadece geçen hafta Bitcoin piyasasına 130 milyon dolarlık yatırım yapan Purpose ETF, en büyük giriş tedarikçisi. Fonun müşterileri piyasadan 21 milyon dolar çekerek CoinShares XBT’yi en büyük kayıp haline getirdi.

Ethereum ve diğer altcoin projeleri gibi alternatif kripto para birimleri geçen hafta yaklaşık 33 milyon dolarlık giriş yaptı. İkinci en büyük kripto para birimi 25 milyon dolar kazandı ve 8,6 milyon dolar diğer çok varlıklı ETF’lere gitti. Kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına dönüşü, çoğu kripto paranın %50 değer kaybettiği üç aydan uzun bir gerilemenin ardından geri dönüşün başladığının sinyalini verebilir. Kripto para piyasasının genel kapitalizasyonu, Ocak 2022’de 1.515 trilyon dolara düştükten sonra şu anda 1.9 trilyon dolar. Yazının yazıldığı sırada Bitcoin 39.000 dolar, Ethereum 2.600 dolar bölgesinde işlem görüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir