Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.136
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.136
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Küresel aracı firması TP ICAP, kripto para faaliyetlerini genişletiyor

Finans, enerji ve emtia piyasalarında faaliyet gösteren küresel aracı firması TP ICAP, kripto para alanına odaklandıklarını duyurdu. Şirket 10 Ocak tarihli açıklamasında, Avrupalı ​​müşterileri için kripto para ile “borsada işlem gören ürünleri” (ETP) piyasaya sürdüklerini söyledi.

Hâlihazırda yürüttüğü faaliyetler arasında riskten korunma fonları, yatırım bankaları ve büyük finans kuruluşları arasındaki işlemleri kolaylaştırmak olan kuruluş, şimdi de kripto para sektörüne kolaylık sağlamak istiyor.

Bilindiği üzere ETP’ler, şirketlerin kripto para varlıklarına doğrudan olmasa da bir şekilde yatırım yapmalarını sağlayan sistemler olarak biliniyor.

TP ICAP Dijital Varlık Eş Başkanı Duncan Trenholme, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, TP ICAP’nin 2017 yılından bu yana zaten kripto paralara hakim olduğunu belirtti. O dönemden itibaren şirketin bir çalışma grubuna sahip olduğunu söyleyen Trenholme, ilk olarak 2019’da CME kripto para ürünlerinde müşterilerine likidite sağladıklarını söyledi.

Şirket bir sonraki adım olarak ise önümüzdeki aylarda, ABD’de borsada işlem gören fonlar (ETF) sunmak için girişimlerde bulunacağını belirtiyor.

TP ICAP’in 2022 için asıl odak noktasının ise müşterilerin ilk kez fiziksel bir Bitcoin ticareti yapmalarını sağlayacak spot ticaret platformunun piyasaya sürülmesi olduğu belirtiliyor. Bunun yanında swap ve OTC seçenekleri gibi tezgah üstü (OTC) türevlerinin de araştırıldığı ve olabildiğinde her fırsatın değerlendirileceği ifade ediliyor.

Bu makale ilk olarak Muhabbit’te yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir