Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.532
% 5.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.532
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

KuCoin, IGO Platformunu Duyurdu: Oyun NFT’leri Milyonlara Ulaşacak!

Popüler kripto para borsalarından biri olan KuCoin, 2021’in başlarından beri oldukça geniş bir şekilde benimsenmeye başlayan non fungible token (NFT) alanında bir hamle yaptığını duyurdu. Borsa, KuCoin IGO’nun lansmanını duyurdu. Bu platformda sunulacak ilk proje ise Pikaster olacak. İşte detaylar…

KuCoin, KuCoin IGO’yu başlatıyor

Geçtiğimiz yıl Axie Infinity, Gods Unchained, Splinterlands gibi popüler Blockchain oyunları geleneksel oyun modelini bozdu, böylece ana akım oyuncular metaverse fikrine açıldı. Blockchain oyunlarının ikinci dalgası, oyun ve merkeziyetsiz finansın (DeFi) birleşimi olan GameFi kavramını tanıtarak oyun içi NFT kavramını daha da ileri götürdü. Bununla, Decentraland ve The Sandbox gibi Blockchain oyunları, oyunculara zengin ve sürükleyici sanal deneyimler sunmaya başladı.

2017 yılından bu yana faaliyette olan ve en büyük kripto para birimi borsalarından sayılan KuCoin, oyun ve NFT alanında yeni bir hamle yapıyor. Borsa, Initial Game Offering (IGO/İlk Oyun Teklifi) platformunu piyasalara sürüyor. Bu adımıyla platform, Blockchain alanındaki oyun, metaverse ve web 3.0 ortamlarının gelişimini hızlandırma yolunda ilerliyor. P2P fiat ticareti, marj ticareti, vadeli işlemler, spot, staking gibi hizmetleri olan KuCoin, geniş ürün yelpazesine bir yenisini daha eklemiş oluyor.

KuCoin’in yeni platformu nasıl işliyor?

Yeni platformun lansmanıyla KuCoin kullanıcıları, oyun içi NFT’lere özel bir şekilde erişebilecek. Kullanıcıların NFT işlemleri için merkezi bir deneyim sunan KuCoin IGO platformu, kullanıcıların NFT’lerini borsa dahilinde yönetmesini sağlıyor. Böylece gerek profesyonel, gerek acemi NFT meraklıları işlemlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirip yönetebilecek. Bu platformda oyun geliştiricileri ve küratörler, NFT’lerini başlatmak için sabit oranlı satışlar, açık artırmalar ve sürpriz kutular gibi seçenekleri tercih edebilir.

KuCoin’in CEO’su Johnny Lyu, konuya yönelik yaptığı açıklamalarında metaverse’ün günümüzün en heyecan verici konularından biri olacağını vurgulayarak bunun gelecekte yeni bir yaşam biçiminin kapılarını açacağını düşünüyor. CEO; Amazon, Tencent, Meta gibi büyük şirketlerin ve Elon Musk gibi yatırımcıların metaverse’e yoğun bir şekilde yatırım yaptığını da kaydederek metaverse’ün eşsiz bir trend olacağını söylüyor ve aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

GameFi ve NFT, metaverse’e en tipik başlangıç yerleri olacak ve bu, KuCoin’in IGO platformunu başlatmasının büyük bir nedeni. KuCoin’in IGO’su aracılığıyla web3.0’ın gelişimini güçlendirmeyi, daha iyi GameFi projeleri ve NFT’ler oluşturmayı ve tüm endüstrinin gelişimine yardımcı olmayı umuyoruz.

KuCoin IGO’nun ilk projesi: Pikaster

Metaland tarafından ilk defa KuCoin Community Chain’de (KCC) oluşturulan bir GameFi projesi olan Pikaster, KuCoin’in IGO’sundaki birinci proje olacak. Üç tokenlı bir ekonomik modeli olan Pikaster, kâr paylaşım sistemi ve oyun içi cüzdandan yararlanıyor. Oyun ayrıca birden fazla oyun modu içerecek. Borsanın girişim kolu olan KuCoin Ventures, Mart 2022’de Pikaster’a bir yatırım yapmıştı. Bu projeye yönelik ilk satış turu, 11 Nisan 2022’de, Türkiye saati ile 15.00’te başladı.

Pikaster, bir kart-savaş oyunudur. Gerçek bir oyna-kazan projesini yürütmek amacıyla NFT’ler sunar. Oyuncuların oyun deneyimi elde etmesi ve oldukça cazip finansal teşviklerden yararlanması için yenilikçi ürün özelliklerine erişilebiliyor. Pikaster Pazarlama Müdürü, IGO’ya yönelik aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

KuCoin her zaman yüksek hedefleri olan bir şirket oldu ve her zaman gelecekte olası değişiklikleri izliyorlar. Aynı zamanda KuCoin, topluluğun değerine ve kullanıcıların değerine büyük önem veriyor. Bu nedenle KuCoin ile işbirliği yapmayı ve ilk proje olarak IGO’yu başlatmayı düşünüyoruz. Pikaster, hem oyun perspektifinden hem de gelir getirme açısından sektöre yenilikler getireceğinden emin. Bu yüzden kendimize ‘Gerçekten oyna ve kazan’ diyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir