Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.108
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.108
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kritik Seviyeleri Öngören Analist: Bitcoin Bu Diplere Oynuyor!

Bu makaleden görebileceğiniz üzere, Mayıs 2021 piyasa çöküşünü tahmin eden kripto uzmanı Dave the Wave, Bitcoin (BTC)’de uzun vadeli pozitif kalırken önemli bir düşüş yapabileceği konusunda uyarıyor. Tahminlerinden kesinlik bulundurmadığını unutmadan güncel teknik analizleri inceleyelim.

Öngörüleri tutan analist Bitcoin fiyatında bu dipleri bekliyor

Dave the Wave lakaplı popüler kripto analisti, 2020 yazına kadar Bitcoin (BTC) grafiğini inceliyor ve Nisan 2021’deki fiyat kapitülasyonlarını ve Kasım’dan bu Ocak ayına kadar süren uzun süreli düşüşü belirtiyor. Bu ayın başlarında başlayan son koşu azalırken Dave, olası bir Bitcoin dip noktası olarak 25.000 doları öngörüyor:

Son ikisine benzer bir Bitcoin (BTC) hareketi görürsek, 25 bin dolarlık bölgeye bakıyoruz.

Analist Bitcoin’de uzun vadeli boğa beklentilerini güncelliyor

Analist daha sonra Bitcoin’in 2013’e uzanan haftalık mumlar üzerindeki yıllık hareketli ortalamasını incelemek için teknik analiz (TA) kullanarak endişeli yatırımcılara güven vermeye çalışıyor. Boğa beklentilerinin sabit kaldığını söyleyen analist, bir yıllık hareketli ortalamanın bu beklentiyi desteklediğini söylüyor:

Yukarı, yukarı…Bir günden diğerine baş dönmesi hissetmek istemiyorsanız, TA kullanırsınız… Örneğin, bir yıllık hareketli ortalama…

Dave the Wave, BTC çalışmasını, yıllarca süren aşağı yönlü takozlara rağmen, Bitcoin’in nispi fiyatının ve uzun vadeli görünümünün nasıl iyimser kaldığını göstererek sonlandırıyor:

Daha önce Twitter’da bu kadar depresif bir ortam gördüğümü sanmayın. Belki de önceki rallilere eşit ve zıt. İnsanları hatırlayın, sağlam bir düzeltme alsak bile makro boğa kalır diyorlardı. Yalnızca birim önyargısı olanlar, Bitcoin fiyatının burada hala yüksek olduğunu görmüyor.

Balinalar BTC biriktirmeye devam ediyor

On-chain analiz platformu Whalemap, son paylaştığı grafik ile yatırımcılarının alım davranışının, ayı piyasasının dip yaptığı 2018 sonların andırdığını açıkladı. Verilere göre 1.000-10 bin arasında BTC sahibi olan balinalar, Bitcoin fiyatının 3.100 doları gördüğü Aralık 2018 ile boy ölçüşür derecede yoğun birikim yapıyorlar. Balinaların BTC alım hacmi, piyasalarda koronavirüs çakılmasının yaşandığı Mart 2020’yi dahi geride bıraktı.

Coinmuhendisi.com olarak analizlerini aktardığımız Dave the Wave Bitcoin fiyatında 35 dolar dip seviyesini beklerken, görünüşe göre balinalar 2018 sonlarına benzer dip seviyelerden BTC satın almaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir